BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.446,58
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yazıcıoğlu mirası paylaşılamıyor

Saadet Partisi'nin ardından BBP de karıştı. 242 delege oyuyla genel başkanlığa adaylığını açıklayan Ağıralioğlu genel merkeze alınmadı.

Abone ol

Saadet Partisi'nde Necmettin Erbakan'ın delege imzalarıyla partiyi yeniden olağanüstü kongreye götürme çalışmaları sürerken, benzeri bir girişimde Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) yaşanıyor.

BBP MYK üyesi Yavuz Ağıralioğlu, parti tüzüğünde öngörülen 242 imzayı toplayarak partinin kongreye gitmesi için süreci başlattı. Topladığı imzaları genel merkeze götüren Ağıralioğlu imzaları verdi, ancak içeri alınmadı, parti merkezinde açıklama yapılmasına da izin verilmedi.

BBP Genel Merkezi ise getirilen imzaların olağanüstü kongre toplamak için getirilmediğini, açıklandığı gibi 253 imza da bulunmadığını ileri sürdü.

PARTİYE ALINMADI

BBP MKYK Üyesi Yavuz Ağıralioğlu, 242 "Büyük Kurultay" delegesinin imza desteğiyle Parti Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı. Genel seçimlerden önce kongre isteyen Yavuz Ağıralioğlu Parti Genel Merkezine alınmayınca partinin kapısında açıklama yapmak zorunda kaldı. Ağıralioğlu şunları söyledi:
"Demokrasiyi kendi içinde hazmedemeyen bir genel merkez, demokrasi adına Türk toplumuna ne verecektir? Biz Muhsin başkanın hatırasını mahkeme kapılarına götürmemek için tahammülümüzün son sınırına kadar dayanacağız. Mahkemeye götürmenin vebalini genel merkeze bırakırız" dedi.

Ağıralioğlu, açıklama için genel merkeze alınmayışını, "24 saat kesintisiz demokrasi talebiyle siyaset yapan parti genel merkezimiz 10 dakika dava arkadaşlarına demokrasi adına tahammül gösterememiştir. Demokrasiyi kendi içinde hazmedemeyen bir genel merkez, demokrasi adına Türk toplumuna ne verecektir? Bizim bir imza, bir selam, bir gül ile ileteceğimiz kongre talebimiz genel merkezimiz tarafından kapılar kapatılarak karşılanmıştır" şeklinde değerlendirdi.

İMZALAR KONGRE İÇİN DEĞİL

BBP ise iddiaları reddetti. BBP Genel Merkezinden yapılan açıklamada getirilen imzaların olağanüstü kongre toplamak için verilmediği, gelen imza sayısının da söylediği gibi 250 olmadığı açıklandı.

BBP'den yapılan yazılı açıklama şöyle:

BBP Genel Merkezi’ne sunulan imzalar olağanüstü kongre için değildir. Dilekçe içeriği olağan kongrenin zamanında yapılması şeklindedir. Olağan kongre için delegenin imza vermesine gerek yoktur. İmza toplayan şahıslar olağanüstü kongre için imza toplayamamışlardır. Yine olağanüstü kongre için gerekli 253 imzada getirilememiştir.

Toplanan imzalar içerisinde sahte imzalar, delegeliği düşmüş kişilerin imzası vardır ve en önemlisi dilekçede olağanüstü kongre talebi ibaresi yoktur. Olağan kongrenin zamanında yapılması şeklinde bir beyan söz konusu olup imza veren kişilerden birçok delege kendilerinin kandırıldığını beyan ederek imzalarını geri çektiklerine dair genel merkeze faks göndermişlerdir. Büyük Birlik Partisi olağan kongresini ilçe ve il kongrelerini tamamladıktan sonra ülke gündemini göz önüne alarak parti için en uygun zamanda ilçe ve il başkanları ve MKYK’leri istişaresinden sonra yapacaktır.”