BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.394,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Esnafın kabusu olan çete çökertildi

Adana'da, esnafa zorla senet imzalatarak borçlandırmak suretiyle ev ve arabalarına el koyan bir çete, polisin 1 yıllık takibi sonucu çökertildi.

Abone ol

Adana polisi tarafından düzenlenen operasyonda, 8 kişi gözaltına alınırken çete üyelerinin 2'sinin cezaevinde, 2'sinin ise halen arandığı bildirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Yüreğir ilçesinin Sinanpaşa Mahallesi, Yavuzlar Mahallesi, Orhan Kemal Bulvarı ve Kozanyolu Caddesi üzerindeki esnaftan silah zoruyla haraç alan bir çetenin faaliyet gösterdiğini belirledi.

Çıkar amaçlı suç örgütünü yakın takibe alan polis, yaklaşık bir yıllık takibin ardından tefecilik de yapan çete üyelerinin, borç verdiği kişilere zorla senet imzalattırıp ev ve arabalarına el koyduğunu ortaya
çıkardı. Fiziki ve teknik takibin ardından önceki gün 10 adrese eş zamanlı olarak yapılan baskında, çetenin lideri konumundaki zanlı S.Y.'nin de(43) aralarında bulunduğu 8 kişi yakalandı. Çete üyelerinin faaliyetleri sırasında kullandıkları 6 adet tabanca ile bir adet pompalı av tüfeği ele geçirilirken silahlara ait çok sayıda mermi ve fişeğe de el konuldu.

"Adam öldürmek, adam yaralama, tehdit" gibi değişik suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan zanlıların, cezaevinde bulunan liderlerine para yolladıkları anlaşıldı. Çetenin mağduru konumundaki 10 kişi emniyete gelerek ifade verirken, çok sayıda esnafın da korkudan polise başvurmadıkları öğrenildi. Çetenin uygulamaları arasında haftalık, aylık gibi haraç alma yöntemlerinin olduğu bildirildi. Çetenin yaptığı vurgun tam olarak tespit edilemese de milyonlarca lirayı bulduğu tahmin ediliyor.