BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

K.Çekmece'de korsan davulcuya geçit yok!

Küçükçekmece Belediyesi, Ramazan’da görev yapacak olan davulculara eğitim verdi.

Abone ol

Küçükçekmece Belediyesi, Ramazan’da görev yapacak olan davulculara akademisyenler aracılığı ile geleneksel Ramazan kültürünü devam ettirebilmek için eğitim verdi.

Eğitimden geçen davulculara kimlik dağıtıldı. Davulcular Ramazan boyunca Küçükçekmece Belediyesi’nin verdiği geleneksel kıyafetlerle görev yapacaklar.

Küçükçekmece 'de davulcular bu sene özel bir eğitime tabi tutuldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlileri Ali İhsan Yılmaz ve Süleyman Şenel davulculara geleneksel Ramazan davulu ve manileri konusunda seminer verdi. Seminer sırasında bütün davulcularla tek tek ilgilenen akademisyenler; Ramazan’ın İstanbul için ayrı bir yeri olduğunu söylediler.

İstanbul'a özel maniler ve davul çalma usulünün olduğu belirtirten Yılmaz ve Şenel bu mani ve davul usullerini 25 davulcuya uygulamalı olarak anlattılar.

KİMLİKSİZ DAVULCU OLMAYACAK

Küçükçekmece Belediyesi seminere katılan davulculara birer kimlik belgesi verdi. Kimin hangi mahallede görev yapacağı da bu kimlik belgelerinde belirtiliyor. Bu şekilde korsan Ramazan davulcuların önüne geçilmiş olacak. Ayrıca Ramazan'da görev yapacak olan davulcular için özel kıyafetler de tasarlandı. Belediye tarafından hazırlanan geleneksel Ramazan davulcusu kıyafetleri de dağıtıldı. Davulcular bu kıyafetlerle gece sokağa çıkıp halkı sahura kaldıracaklar.