BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.384,73
HABER /  MEDYA

Okan Bayülgen'e her lafı saydı

Akşam yazarı Nagehan Alçı açtı ağzını yumdu gözünü. Zehir zemberek eleştirdiği kişi ise Okan Bayülgen.

Abone ol

"Disco Kralı" programına çağırdığı Kürt sanatçı Rojin'i sakıncalı olduğu gerekçesiyle son anda daveti iptal eden Bayülgen'e her lafı saydı.. Ünlü televizyoncuyu ırkçılıkla suçlayan yazar, Bayülgen'in tartışılan açıklamalarını bir bir sıraladı.

Sözü daha fazla uzatmıyor ve Nagehan Alçı'nın Bayülgen'i yerden yere vurduğu bugünkü köşesinden bir bölüm aktarıyoruz:

UTANCIN MAĞDURUNU SUÇLU İLAN ETME CÜRETİ

(...)Rojin gibi sesi güçlü, fiziği güzel ve esprili bir sanatçının bu özellikleriyle değil de Kürt olduğu ve Kürtçe şarkı söylediği için gündeme gelmesi zaten hepimiz için büyük bir utanç. Bu utanç yüzünden yüzümüzün kızarması gerekirken bazı kendini bilmezler nasıl oluyor da utancın mağdurunu suçlu ilan etmeye cüret edebiliyorlar?

AŞAĞI GÖRÜLEN IRKLAR LİSTESİNİ ANCAK BAYÜLGEN YAPABİLİR

***
Bunları şaşkınlıkla izlesem de, bir şeye hiç şaşırmıyorum: Böyle bir kafatasçılık, böyle bir etiketleme, böyle bir oryantalizm zehriyle 'aşağı görülen ırklar' listesi hazırlamayı olsa olsa Okan Bayülgen yapabilir şov dünyamızda. 'İtaat kültürüne meydan okuyorum' diyerek yıllardır kolay lokmalarla insanları uyutan, otoriteye karşı çıkıyorum kamuflajı ile kendini otorite koltuğuna oturtan, o koltukta başöğretmen edasıyla insanları yabancı dilden, felsefe bilgisine kadar sorguya çekmeye kalkışan Bayülgen...

CEZAYİRLİ VE MISIRLI SANATÇILARA YAMYAM DEMİŞTİ

***
Bu, diskoların, medyanın, uykusuz gecelerimizin kralı daha önce de Cezayirli ve Mısırlı sanatçıları aşağılamış, 'Avrupa bu yamyamları dinliyor' demişti. Arapları kastederek 'yakında Fransa'da medeni Fransız insan kalmayacak' cümlesini kurabilmişti!

KAFATASÇI

***
Böyle açıktan kafatasçılık yapan bir 'otorite savaşçısı' bugün de Kürtçe şarkıyı kendine yakıştıramıyor. Avrupa'daki Arapları nasıl görüyorsa Türkiye'deki Kürtleri de öyle görüyor.

BU ZİHNİYETİN KRAL KOLTUĞUNDA OTABİLDİĞİ ÜLKE

***
Bu zihniyetin kral koltuğuna oturabildiği, otoriteye başkaldırıdan güçsüzü ezmenin anlaşıldığı, alenen faşizm yapanların 'gençlik idolü' olabildiği bir yer hala burası..."