BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.398,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Anadolu'nun devleri bu akşam kapışıyor

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçelileri üzen iki takım, bu sezonun açılışında Süper Kupa için mücadele verecek.

Abone ol

TFF Süper Kupa Finali'nde bu akşam Bursaspor'la Trabzonspor, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kozlarını paylaşıyor.

Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla deviren Trabzonspor, ligin 34. haftasında da Kadıköy Saraçoğlu Stadı'nda ezeli rakibine çelme takarak, Türkiye'nin 5. devi Bursaspor'un ortaya çıkmasını sağlamıştı.

Trabzon transferde sessiz kaldı

Bordo mavili ekip, geçtiğimiz sezonun ortasında Şenol Güneş'i takımın başına geçirdikten sonra gözle görülür bir yükseliş yaşadı. Karadeniz temsilcisinin bu yükselişi bu sezon da devam ettirerek şampiyonluk için mücade edeceği yönündeki demeçlerde yönetimin dilinden düşmedi. Ancak, Trabzonspor'un şu ana kadar transferde sessizliğini bozmaması kafaları karıştırıyor.

Öte yandan, UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool'la eşleşen takım, tarihi tekerrür ettirerek İngiliz devini saf dışı bırakmak için bu maçta moral depolamayı hedefliyor.

Bursa'dan akıllı transferler

Ertuğrul Sağlam'a tam yetki veren Bursaspor yönetimi, genç teknik adamın transferde de istediği oyuncuları bir bir kente getirmeyi başardı. Özellikle Arjantin ağırlıklı transferler yapan yeşil beyazlı ekip, en önemli transferi Volkan, Ozan ve Sercan üçlüsünü elinde tutarak yaptı. Tabi bundan sonra bir sürpriz yaşanmazsa...

Fenerbahçe'nin Young Boys'a elenmesiyle Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz olarak kalan Anadolu temsilcisi, Devler Ligi'nden gelecek parayla da takımı sürekli olarak büyütme yolunda önemli adımlar atabilecek.

5. Süper Kupa

TFF Süper Kupa tarihine baktığımızda da bu beşinci final olacak. İlki Galatasaray'la Beşiktaş arasında oynanan ve siyah beyazlıların 1-0 üstünlüğüyle sona eren finalden sonra bu kupasyı Fenerbahçe 2, Galatasaray 1 kez kazandı. Bugünse Süper Kupa sahiplerine dördüncüsü eklenecek...