BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Memur Kemal Efendi'ye kaset sorusu

Başbakan Erdoğan 27 Nisan bildirisini düz mantıkla açıklayan Kılıçdaroğlu'na Baykal'ın kasedini sordu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan Isparta mitinginde Kılıçdaroğlu'na yüklendi. CHP liderinden "Memur Kemal Efendi" diye bahsetti.

27 Nisan e-muhtırasının AK Parti oylarının artması için asker ve hükümetin işbirliği ile hazırlandığını ileri süren Kılıçdaroğlu'na Başbakan Erdoğan aynı mantıkla cevap verdi.

Erdoğan CHP lideri için "Memur Kemal efendi" diye bahsetti ve "Kaset olayından kim kazanç sağladı? O zaman bu kasedin mimarı kim? Kim genel başkan oldu? Öyleyse kim kiminle işbirliği yaptı da bu sonuç ortaya çıktı?" diye sordu.

Erdoğan 2007 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile Dolmabahçe'de yaptığı görüşmelerin mezara gideceğini tekrarladı.

MEYDAN GÜL SUYU İLE YIKANDI
12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi il gezilerine devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Isparta Hükümet Meydanı'nda halka seslendi. Miting öncesi 10 ton gül suyu ile yıkanan meydanda, 21 bin pet şişe vatandaşlara dağıtıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin bulunduğu meydanda Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik etti.

KASET OLAYI KİMİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ?
Ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Son günlerde meydanlarda konuşuyor ama henüz Anayasa'ya daha giremedi. Hala neden Anayasa'ya hayır dediğini açıklamış değil. Bazı konularda reddi-miras yapıyorlar. CHP yönetimi değişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu düz mantığı çok seviyor. Düz mantık yürütüyor sürekli. '27 Nisan bildirisinden sonra AK Parti'nin oyları arttı' diyor. Peki o zaman bir düz mantık da benden. Kirli bir senaryo devreye sokuldu. Kaset skandalı ortaya çıktı. Ardından ne oldu? Şu andaki CHP Genel Başkanı, 'Ben aday değilim' dedi. Hatta o günkü genel başkanı evinde ziyaret etti. Bir baktık ki aday oldu. Bu nasıl bir dürüstlük? Hemen ardından kurultaya gidildi. Kemal Efendi. Kaset olayından kim kazanç sağladı? O zaman bu kasetin mimarı kim? Ne tür fırıldaklar dönüyor? Kaset olayı kimin ekmeğine yağ sürüyor? Kim kiminle iş birliği yaptı da bundan kazançlı çıkıldı?"

"GENELKURMAY BAŞKANIYLA GÖRÜŞMEMİ AÇIKLAMAM BU DEVLET TERBİYESİNE SIĞMAZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendisini 27 Nisan bildirisi ile vurmaya çalıştığını belirten Erdoğan, "Genelkurmay başkanları baş başa görüştüm. Bunun hesabını kimseye vermem. Yaptığım görüşmelerin ayrıntısı da benimle mezara gidecek. Biz kamera şakalarına alışkın değiliz. Gizli oda, gizlik kamera şakalarına alışkın değiliz. Ben kimseye açıklamak zorunda değilim. Bu devlet terbiyesine sığmaz. Açıklanması gerekenlere açıklıyoruz." diye konuştu.

MEMUR KEMAL EFENDİ SSK'YI SÜREKLİ ZARAR ETTİ

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 27 Nisan bildirisinin "Her satırına imzamı atarım." diyen CHP eski yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmayacağını merak ettiğini ifade ederek, "Bir zamanlar müdürlük görevi verdiler memur Kemal efendi SSK'yı sürekli zarar ettirdi batırdı. Şimdi diyor biz iktidara gelince her şeyi düzelteceğiz.İktidara gelemeyeceksin. Bu millet CHP zihniyetinden çok çekti. İktidara gelemeyeceksin zaten." şeklinde konuştu.