BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Uçaklarda geçen fıkralık olaylar

Hayatında ilk kez uçağa binen yolcuların başından geçen olaylar fıkralara konu olacak hikâyelerle dolu...

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da attıkları adımlar sayesinde herkesin uçağa binme imkânına kavuştuğunu belirterek, yaşanan bazı komik hadiseleri anlattı.

Havayolu firmaları arasındaki kıyasıya rekabet bilet fiyatlarına yansıyınca birçok tüketici hayatında ilk kez uçağa binme fırsatı yakaladı. Bugüne kadar karayolu taşımacılığı ile seyahatlerini gerçekleştiren vatandaşların uçakla tanışmaları ise filmlere konu olacak hikâyeleri de beraberinde getiriyor. Renkli kişiliği ile tanınan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, attıkları adımlar sayesinde herkesin uçağa binme imkânına kavuştuğunu ifade ederek, bununla ilgili 'fıkra' gibi yaşanan bazı olayları anlattı.

"Diyarbakır'da bir ilçede, bir vatandaşımız hayatında ilk defa uçağa binecek. Saat 04.30'daki uçağa bilet almış. İlçedeki yazıhaneye erkenden gitmiş. Saat 04.00 olmuş uçak yok. 04.30 oluyor, ses yok. Ardından oradaki görevliye giderek, 'Ömrümüzde bir defa uçağa binecektik o da gelmedi.' diye sitem eder." Bakan Yıldırım'ın anlattığı bizzat yaşanmış fıkra gibi hikâyelerden biri de uçağın içinde geçiyor. "Uçakta 'business class' bölümünde uçan yolcu, perdeyi açıp yerinden kalkarak arkaya doğru gitti. Arkadaki bir yolcu da kalkıp, onun yerine oturdu. Koltuğun sahibi yolcu bir süre sonra geri geldiğinde, 'Hayırdır hemşehrim bu koltuk benim' deyince koltuğa oturan yolcu, 'Abi kusura bakma ben seni indin zannettim.' cevabını verdi." Yıldırım, tebessümle anlattığı bu hikâyeye şunları ekledi: "Minibüse biner gibi uçağa biniyor vatandaşımız artık. Yolcularımızın uçaklarla özgüveni arttı." Yine bir başka olay ise Erzurum seferini yapan uçakta geçiyor. "Kaptan anons eder: Sayın yolcularımız buzlanma yüzünden havalimanına inemiyoruz. Arkada oturan yolculardan biri bağırır, 'Zincirleri takın inelim.'" Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sorumluluğundaki bütün sektörler itibarıyla vatandaşla sürekli içli-dışlı olduğunu belirterek, bu konularda şikâyeti olan herkesin kendisine selam gönderdiğini söyledi. Türkiye Lojistik Zirvesi'nde konuşan Binali Yıldırım, bakanlığı ile ilgili sektörlerin son dönemdeki gelişimlerine dikkat çekti. Yıldırım'ın konuşurken, "Arabası yola çıkar yolda kalır beni anar. Uçağı kaçırır bana selam gönderir. Telefonu çekmez beni anar. Vatandaşla içli dışlıyız yani. Bundan rahatsız değilim." şeklindeki ifadeleri, dinleyicileri kahkahaya boğdu.

Ulaştırma ve altyapı hizmetlerinde son 7 yılda devreye konulan projeleri de anlatan Binali Yıldırım, şöyle konuştu: "Hayallerimizi değil yaptıklarımızı anlatıyoruz. 15 bin km bölünmüş yol yapacağız dediğimizde ya sayı saymasını bilmiyorsunuz ya da dayak yemediniz, dediler. Ama bugün 17 bin kilometre bölünmüş yola ulaşmış Türkiye var.''