BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  GÜNCEL

'Uçak uluslararası hava sahasında vuruldu'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye tarafından düşürülen F-4 savaş uçağının rutin bir eğitim ve test uçuşu yaptığı esnada Suriye tarafından uluslararası hava sahasında vurulduğunu söylüyor.

Abone ol

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, düşürülen Türk askeri uçağının ''uluslararası hava sahasında vurulduğunu'' söyledi.

TRT'de yaptığı açıklamada Davutoğlu, uçağın Suriye'nin hava sahasının 13 mil dışında düşürüldüğünü belirtti.

Bundan daha önce, Suriye hükümeti Türk F-4 savaş uçağının Suriye hava sahasına girdikten sonra vurulduğunu söylemiş ve Cumhurbaşkanı Abudllah Gül de uçağın Suriye hava sahasına yanlışlıkla girmiş olabileceğini gündeme getirmişti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Malatya'dan havalandıktan sonra Hatay'ın güneybatısında denize düşen uçağın ''silahsız, tek başına uçan, kimliğini gizlememiş açık bir uçak'' olduğunu kaydetti.

Davutoğlu, ''Görev tanımı Türkiye'nin kendi ulusal radar kapasitesini test etmek üzere eğitim ve testtir. Herhangi bir şekilde Suriye'ye dönük bir misyonu yoktur" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı, ''Türkiye'nin kararlılığından kimsenin şüphe etmemesini'' istedi.

F-4'deki iki pilotu denizde arama çalışmalarından henüz olumlu bir sonuç alınmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuyu görüşmek üzere muhalefetle bugün ilerleyen saatlerde bir araya geliyor.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Türkiye saati ile 14:00'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16:00'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 18:00'de BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir araya geliyor.