BIST 10.271
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,16
HABER /  GÜNCEL

Mucizenin adı parmak kız Zerya

İkizi anne karnında öldü. 6 aylıkken büyük çabayla dünyaya getirildi. Sadece 500 gramdı. Yaşaması 'mucize' dendi.

Abone ol

Diyarbakır'da ikizi anne karnında ölünce henüz 6 aylıkken ve sadece 500 gram olarak dünyaya gelen, doktorların "Yaşaması mucize" dediği Zerya bebek hayata tutundu.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kilosunu da 3 ayda üçe katladı. Diyarbakır'da ilaç mümessilliği yapan 30 yaşındaki Bekir Kabancı ile geçen yıl evlenen 27 yaşındaki Esra Kabancı, ikiz bebeklere hamile kaldı. Ancak hamileliğinin 6'ncı ayında ikizlerden biri anne karnında öldü. Durumu fark eden doktorlar, anneyi hemen ameliyata alarak diğer bebeği kurtardı. Zerya adı verilen ve sadece 500 gram olarak dünyaya gelen bebek için doktorlar "Yaşaması mucize" dedi.

'HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI'
Solunum cihazına bağlanan ve ağızdan midesine indirilen bir hortumla beslenen Zerya bebek, Memorial Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde 81 gün ölüm kalım savaşı verdi. Ve bir mucizeyi gerçekleştirerek, 82'nci günde yoğun bakımdan çıkarıldı. Şimdi 3 aylık olan Zerya bebek, kilosunu da 3'e katlayarak 1 kilo 600 grama ulaştı. Bebeği yaşatabilmek için olağanüstü bir çaba gösteren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Doktor Aydın Ilgın ve Uzman Doktor Orhan Köksal, "Hayati tehlikeyi büyük oranda atlattı. Gelişimi de zamanla normale dönecek" dedi.

ANNE: "HER GÜN AĞLADIM"
Zerya bebeğin annesi Esra Kabancı, bir bebeğini kaybettiğini ama diğerinin mucize eseri hayata tutunduğunu söyleyerek, "Bu nedenle buruk ama tarif edilemez bir mutluluk yaşıyorum. Zerya'nın hayatta kalacağına da inancım yoktu. Ancak doktorlar büyük bir özveri örneği sergilediler. Zerya'yı ilk gördüğümde şoka girdim. 'Nasıl olur da bu kadar küçük bir bebek olur?' dedim. Çok ağladım. Ama her geçen gün az da olsa kilo alınca sevindim. Ailem bile yaşamaz demişti. İnatla hayata tutunduğu için çok mutluyuz" dedi. Baba Bekir Kabancı da, "Birini kaybettik ama diğeri hayatta, yine de mutluyuz. Umudumuz yokken inatla hayata tutunması bizleri sevindirdi''