BIST 10.217
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.465,01
HABER /  GÜNCEL

Banka hesaplarını böyle boşalttı!

Polis hesaplarının boşaltıldığını öne süren onlarca ihbar alınca harekete geçti. İşte haberin detayları

Abone ol

İstanbul Güneşli’de bir bankamatiğe yerleştirdiği gizli kamera ile müşterilerin şifrelerini alan ve işlem esnasında kartlarının sıkışmasını sağladıktan sonra paralarını çeken bir şahıs suçüstü yakalandı.

Son günlerde olay benzeri onlarca ihbarla karşılaşan ve şahsın bağlantılarını inceleyen Bağcılar polisi, uzman bir çete ihtimali üzerinde duruyor.

Olay gece saatlerinde meydana geldi. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan özel bir bankadan alarm alan polis ekipleri hemen söz konusu adrese geldi. Ekipler bankamatik yakınında bekleyen O.P (34) isimli şahsın GBT’sinde çok sayıda hırsızlık suçundan kaydının olduğunu tespit ettiler.

KARTLARIN BANKAMATİK İÇİNE YUTULMASINI SAĞLADI



Şahsın olay yeri yakınına park edilmiş halde duran otomobilinde yapılan aramada ise uzaktan kumandalı kapalı devre kamera sistemi alıcısı bulundu.Şahsın bankamatikte işlem yapan şahısların kart şifrelerini aracında otururken, bu sistem sayesinde, öğrendiği ve kurduğu sistem ile kartların bankamatik içinde yutulmasını sağladığı öğrenildi. Şahsın daha sonra kart yuvasından çıkardığı kart ile hesaptaki paraları çektiği iddia edildi.

Tanınmamak için kapşon ve şapka giydiği gözlenen şahıs yapılan işlemlerin ardınan karakola götürldü. Organize bir olayın üzerinde duran Bağcılar polisinin konuyla ilgili çalışması devam ediyor.