BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Uçağın güzergahında esrarengiz ışık

Düşen Fransız uçağıyla ilgili iki ayrı uçağın pilotundan çarpıcı iddialar geldi. Her ikisinin iddiası da bir ışık üzerine...

Abone ol

Önceki gün Brezilyalı bir pilot, düşen Fransız uçağıyla ilgili şok bir iddiada bulundu. Brezilyalı pilot, Fransız uçağının güzergahında turuncu noktalar gördüğünü söylemişti.

Bugün, İspanyol Air Comet uçağının kaptan pilotu, "Aniden uzaktan aşağı ve yatay ilerleyen, 6 yöne dağılan çok kuvvetli ve yoğun bir beyaz ışık" gördüğünü bildirdi.


Brezilya hava yolları TAM'ın pilotu, okyanus üzerinde kaybolan Air France uçağının güzargahında, yangın olduğunu düşündüğü turuncu noktalar gördüğünü bildirmişti.

İspanyol El Mundo gazetesinin haberine göre ise, Air France'ın uçağının Rio-Paris seferi sırasında düştüğü bölge yakınlarında Lima-Madrid seferini yapmakta olan İspanyol Air Comet uçağının kaptan pilotu, "çok parlak beyaz bir ışık" gördüğünü bildirdi.

İSPANYOL PİLOT GÖRDÜKLERİ
HAKKINDA RAPOR VERDİ

Kaptan pilotun kaza bölgesi yakınlarında pazarı pazartesiye bağlayan gece gördükleri konusunda bir rapor hazırladığını ve bunu şirket yönetimine verdiğini yazan gazete, şirketin de bu raporu Air France ile İspanyol Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne ilettiğini belirtti.

Kaptan pilotun, "Aniden uzaktan aşağı ve yatay ilerleyen, 6 yöne dağılan çok kuvvetli ve yoğun bir beyaz ışık gördük" dediğini yazan gazetedeki habere göre, yardımcı pilot da aynı parlak ışığı gördü.

DÜŞÜŞ NEDENİ SIR OLARAK KALABİLİR

Fransız uçağının kaybolduğu sırada bölgede uçmakta olan iki ayrı uçağın pilotlarından gelen bu iki iddia kafaları iyice karıştırdı. Bu kez de bir terör olayı olabileceği düşüncesi oluştu. Ancak uzmanlara göre uçakta bir bombanın patlaması ihtimal dışı. Kimine göre ise uçağın tüm iletişim sistemlerinin aniden durmasının tek açıklaması "ani patlama" olabilir.

Ancak enkazın, okyanusun 3 bin metre derininde bulunması, kaza nedenini çözebilecek kara kurulara ulaşımı neredeyse imkansız hale getirdi. havacılık yetkilileri "düşüş nedeni asla öğrenemeyebilir" dedi.