BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

MHP Yüce divanı işaret etti!

Mayın yasa tasarısı Meclis'te kabul edildi ama muhalefet hala ayakta. MHP sonuna kadar gözümüz üstlerinde dedi ve Yüce Divan'ı işaret etti.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA-
Mayın yasa tasarısı geçtikten sonra muhalefet tasarının akıbetini takip edecekleri mesajını verdi. MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural "yaptığımız muhalefet, hükümetin oyununu bozdu. Deşifre oldular. Artık İsrail'e veremezler" dedi. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay da "Yasayı anayasa Mahkemesine götüreceklerini söyledi

İNTERNETHABER'e konuşan Oktay Vural tasarıyla ilgili Meclis'te etkin bir muhalefet yapıldığını, basının da kamuoyunu bilgilendirmek açısından önemli bir işlev yürüttüğünü bu nedenle "yap işlet devret" modelinin uygulamasının mümkün olamayacağını söyledi.

YAPMAYA KALKARLARSA YÜCE DİVANLIK OLURLAR

Vural Şunları söyledi:

"Deşifre oldular. Büyük bir oyun bozuldu. Bundan sonra İsrali'e veya yabancı başka bir ülkeye bu işi veremezler. Zaten yasada milli Savunma Bakanlığı'nın yapması, yapamazsa diğer seçeneklerin gündeme gelmesi ibaresi var. Yani kanunla MSB'ye bir göreve verilmiştir, yapamam diyemez. Diğer olasılıklar gündem dışıdır. Ancak mayınların temizlenmesi için kimlerle neler konuşulduğu, neler planlandığı çeşitli yabancı dergilerde yazıldı. Bunları biliyoruz. Oyunları bozuldu deşifre oldular ama yine de yapmaya kalkarlarsa enselerindeyiz. Millet adına hesabını sorarız. Ve yapmaya kalkarlarsa yüce divanlık olurlar."