BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.412,17
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üç yıl önce açıldı hiç öğrencisi yok

Uşak Üniversitesi'nde açılan Bağcılık ve Şarap Üretim Teknolojileri bölümü üç yıldır bir öğrenci bile kabul edemedi.

Abone ol

Uşak Üniversitesi 7 Eylül 2007 tarihinde bölüme Akademik Personel Alımı için gazetelere ilan verdi ve Ziraat Fakültesi'nin ilgili bölümünden mezun olan bir öğretim görevlisini işe başlattı. Ancak okulda bölümle ilgili laboratuvar, mahzen ve uygulama alanı eksikliği nedeniyle öğrenci kabul edilemedi. Bölümün faaliyete geçememesinden dolayı, öğretim görevlisi de Uşak'ta başka bir meslek yüksekokulunda görevlendirildi.

Eşme Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Nuray Pütkül, Bağcılık ve Şarap Üretim Teknolojileri Bölümü'nün faaliyete geçebilmesi için eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini söyledi. Pütkül, “Eşmeliler'in yoğun isteği üzerine bölüm 2007 yılında yöresel bir özellik olduğu için açıldı. Eşme Belediyesi ve Eşmeliler bölümün alt yapısını biz yaparız diyerek söz vermişlerdi ancak bubugüne kadar ne yazık ki gerçekleştirilemedi. Bölüm açıldı ancak alt yapısı yani mahzen, laboratuvar ve uygulama alanı olmadığından öğrenci alımı da gerçekleşmedi. Türkiye genelindeki üniversitelerin aynı bölümlerine bakıldığında da çok fazla tercih edilmediğini görüyoruz. 5- 10 öğrencinin yaptığı tercih de maliyetleri karşılayamayacağı için öğrenci kabul edilmiyor” dedi.

"BÖLÜMÜ İSTEDİKLERİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Eşme Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Yıldırım ise bölüm açıldığında belediye olarak alt yapı için kum ve çimento ile inşaata yardım sözü verdiklerini söyledi. Bu konuda halen de yardım yapmaya hazır olduklarını kaydeden Yıldırım, “Yalnız üniversite yönetimi olmayacak bir talepte bulunarak Meslek Yüksek Okulu'na şaraphane yapılmasını ve bağlar oluşturulmasını istedi. Belediye olarak bu şekilde yasal bir yükümlülüğümüz ve nakdi olarak da elimizden gelen bir şey yok. Yine de yardımcı olmak için Güllü ve Güney'de bulunan şarap fabrikaları ile ilçemizde bir kooperatif tarafından kurulan şarap fabrikasını göstererek öğrencilerin buralarda staj görebileceklerini belirttik. Ama bugüne kadar bir gelişme olmadı.