BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.408,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

ÇED toplantısında kıyamet koptu

Sinop'un Gerze ilçesinde kurulması planlanan termik santralle ilgili düzenlenen ÇED toplantısında olay çıktı.

Abone ol

Toplantıda polis bariyerlerini geçmek isteyen göstericilere sıkılan biber gazı nedeniyle yaklaşık 10 kişi hastaneye kaldırıldı. Çok sayıda polis ve vatandaş sıkılan biber gazından etkilendi.

Bugün sabah saatlerinde Gerze Spor Salonu'nda ilçeye yapılması planlanan termik santralle ilgili Anadolu Grubu tarafından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı düzenlendi.

Toplantı başlamadan salonu dolduran Yeşil Gerze Çevre Platformu (YEGEP) üyeleri toplantının düzenleneceği platforma sırtlarını dönerek ellerindeki döviz ve attıkları sloganlarla firmayı protesto etmeye başladı.

Firma yetkililerinin salona girmesiyle tepkilerini arttıran grup, Sinop İl Çevre ve Orman Müdürü Emin Karaman'ın toplantı hakkında bilgi vermesi ardından firma tarafından hazırlanan sunum sırasında bariyerleri aşmak istedi. Bu sırada bir çevik kuvvet polisi tarafından göstericileri dağıtmak için biber gazı kullanıldı. Sıkılan biber gazından çok sayıda gösterici etkilendi.

Polis salonu tahliye ederken, gazdan zehirlenen 1'i polis 10 kişi hastaneye kaldırıldı. Bu kez olaylar dışarıda devam etti. Arkadaşlarının hastaneye kaldırıldığını gören grup bir ara polise yumurta fırlattı. Sıkılan gazdan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun da etkilendi. Firma yetkililerinin salondan çıkışına kadar, grup slogan atmaya devam etti.