BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Üç kişilik aşk olur mu?

Bu hafta sinemalarda gösterime giren filmleri ve fragmanlarını sizler için derledik... Size sadece seçmesi kaldı...

Abone ol

Bu hafta 6 yeni film vizyona giriyor.

Genel yönetmenliğini Serdar Akar'ın, yönetmenliğini Kemal Uzun'un üstlendiği Çanakkale Savaşı'nı konu alan ''Çanakkale Yolun Sonu'' filmi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü haftası dolayısıyla sinemaseverlerle buluşacak.

Yönetmen Osman Sınav'ın senaryosunu da kaleme aldığı yeni filmi ''Aşk Kırmızı'', haftanın ilgi çeken filmlerinden...

''Testere'' serisinin 2, 3 ve 4. filmlerinin yönetmeni Darren Lynn Bousman'ın senaryosunu da yazdığı ''Şeytanın Ormanı/The Barrens'' vizyona girecek.

Ödüllü yönetmen Julia Loktev'in yeni filmi ''Yalnız Gezegen/The Lonliest Planet'', haftanın yeni filmleri arasında. Gael Garcia Bernal ve Hani Furstenberg'in baş rolleri paylaştığı film, Locarno, Toronto, New York'taki çok festivalde beğeniyle karşılandı.

Yönetmen Veronica Fernandez imzası taşıyan ''Hazine Avcısının Maceraları/Tad The Lost Explorer'' adlı filmin senaryosunu Veronica Fernandez, Jordi Gasull, Neil Landau, Javier Lopez Barreira, Gorka Magallon, Ignacio del Moral ve Diego San Jose kaleme aldı.

Reha Erdem'in hem yönetmenlik koltuğunda oturduğu hem de senaryosunu yazdığı ''Jin'' de bu hafta vizyona girecek. Deniz Hasgüler, Onur Ünsal, Sabahattin Yakut ve Yıldırım Şimşek'in rol aldığı film, terör örgütünden kaçan bir kızın hikayesini anlatıyor.

İŞTE HAFTANIN YENİ FİLMLERİ, KONULARI VE FRAGMANLARI

DİĞER SAYFADA GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

ÇANAKKALE YOLUN SONU


Genel yönetmenliğini Serdar Akar'ın, yönetmenliğini Kemal Uzun'un üstlendiği Çanakkale Savaşı'nı konu alan ''Çanakkale Yolun Sonu'' filmi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü haftası dolayısıyla sinemaseverlerle buluşacak.
Film, Türkiye ile aynı anda Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, İsviçre, Azerbaycan'ın da aralarında bulunduğu 25 ülkede gösterime girecek.
Savaşı, bir askerin gözünden bütün gerçekliğiyle beyaz perdeye aktaran filmin baş rollerini; ''Kurtlar Vadisi'' dizisinde Memati Baş karakterini canlandıran Gürkan Uygun, İngiliz oyuncu Stephen Chance, Ben Warwick, Umut Kurt, Berrak Tüzünataç ve Mahir Günşıray paylaştı.
Filmin afiş çalışması için Mehmet Turgut, Çanakkale'nin Ezine ilçesindeki özel platolarda oyuncuların fotoğraflarını çekti.
Film, izleyiciyi bir zaman makinesi gibi 1915 yılına, cephenin ve savaşın yaşandığı, bir ulusun ölüm kalım mücadelesinin içine götürecek.

AŞK KIRMIZI FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]AŞK KIRMIZI

Yönetmen Osman Sınav'ın senaryosunu da kaleme aldığı yeni filmi ''Aşk Kırmızı'', haftanın ilgi çeken filmlerinden... Nurgül Yeşilçay (Nazlıgül), Tayanç Ayaydın (Ferhat), Ezgi Asaroğlu (Zeynep) ve Teoman Kumbaracıbaşı'nın (Şahin) baş rollerini paylaştığı film, iç içe geçen aşk hikayesini konu alıyor.

ŞEYTANIN ORMANI FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]ŞEYTANIN ORMANI

''Testere'' serisinin 2, 3 ve 4. filmlerinin yönetmeni Darren Lynn Bousman'ın senaryosunu da yazdığı ''Şeytanın Ormanı/The Barrens'' vizyona girecek. Stephen Moyer, Mia Kirshner, Allie MacDonald, Peter DaCunha, David Keeley'in rol aldığı filmde, mitlere dayanan korku dolu bir hikaye konu ediliyor.

YALNIZ GEZEGEN FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]YALNIZ GEZEGEN

Ödüllü yönetmen Julia Loktev'in yeni filmi ''Yalnız Gezegen/The Lonliest Planet'', haftanın yeni filmleri arasında. Gael Garcia Bernal ve Hani Furstenberg'in baş rolleri paylaştığı film, Locarno, Toronto, New York'taki çok festivalde beğeniyle karşılandı.
Amerika ve Almanya ortak yapımı film, AFI Fest En İyi Film Ödülü'nün yanı sıra Nuri Bilge Ceylan'ın jüri başkanı olduğu 31. İstanbul Film Festivali Altın Lale Uluslararası Yarışma'da da en iyi filme verilen ''Altın Lale Ödülü''nün sahibi oldu.

HAZİNE AVCISININ MACERALARI FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

HAZİNE AVCISININ MACERALARI

Yönetmen Veronica Fernandez imzası taşıyan ''Hazine Avcısının Maceraları/Tad The Lost Explorer'' adlı filmin senaryosunu Veronica Fernandez, Jordi Gasull, Neil Landau, Javier Lopez Barreira, Gorka Magallon, Ignacio del Moral ve Diego San Jose kaleme aldı.
Gişe rekorları kıran ve son yılların en kaliteli animasyonlarından biri olarak gösterilen film, eğlence dolu hikayesiyle hem çocukları hem yetişkinleri maceraya davet ediyor.
3D teknikleriyle çekilen film, 17 Şubat'ta verilen Goya Ödülleri'nde ''En İyi Animasyon'', ''En İyi Uyarlama Senaryo'' ve ''En İyi Yeni Yönetmen'' olmak üzere tam 3 ödül kazandı. Film, Buğra Gülsoy'un seslendirmesiyle vizyona girecek.

JİN FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]Reha Erdem'in hem yönetmenlik koltuğunda oturduğu hem de senaryosunu yazdığı ''Jin'' de bu hafta vizyona girecek. Deniz Hasgüler, Onur Ünsal, Sabahattin Yakut ve Yıldırım Şimşek'in rol aldığı film, terör örgütünden kaçan bir kızın hikayesini anlatıyor

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

GELMEYEN BAHAR

"Küçük Emrah" olarak bilinen Emrah Erdoğan'ın ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu "Gelmeyen Bahar", yarın vizyona girecek.

Töre ve töre cinayetleri, kadına karşı baskı ve şiddet konularını işleyen "Gelmeyen Bahar", kadına karşı şiddete dikkati çekmek amacıyla Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanacağı yarından itibaren gösterimde olacak.

Filmin öyküsünü yazan Emrah Erdoğan'ın Tarkan Ateşman ile senaryosuna şekil verdiği filmde, Ayten Uncuoğlu, Kerem Kupacı, Turgay Tanülkü, Orhan Alkaya, Beyza Şekerci rol aldı. "Küçük Emrah" filmin müziklerini de Caner Tepecik ile birlikte hazırladı.

Filmin konusu özetle şöyle:
"Bir fabrikada işçi olarak çalışan, 18 yaşına yeni giren Bahar'ın geleceğiyle ilgili bambaşka hayalleri varken, ailesi onun kaderini çoktan belirlemiştir. Suskun bir anne, evinde bulamadığı mutluluğu başka yerlerde arayan emekli bir baba ve işsiz bir ağabeyin arasında sıkışıp kalan Bahar, kurtuluşu çok iyi bilmediği bir dünyada aramaktadır.

Amcası ise oğluna eş yapmak için Bahar'ın kanunen reşit olmasını beklemektedir. Başına gelen üzücü bir olay sonrasında evden kaçmak zorunda kalan Bahar için hüküm çoktan verilmiştir. Ailenin namusunu temizlemek ise evin oğlu Mirza'ya düşmüştür.

Mirza ise işsizlik ile mutsuz giden evliliğinin kıskacında her geçen gün biraz daha sıkışırken, eşi Songül'ün kendisinden habersiz bir şeyler çevirdiğini hisseder. Ancak bu küçük, sıkıntılı dünyada hiçbir şey göründüğü gibi değildir."

 EVE DÖNÜŞ SARIKAMIŞ 1915 FİLMİNİN FRAGMANI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

VE DÖNÜŞ SARIKAMIŞ 1915
Yönetmen Alphan Eşeli'nin "Eve Dönüş: Sarıkamış 1915" adlı filmi, yarın vizyona girecek. Senaryosunu Alphan Eşeli'nin Serdar Tantekin ile birlikte yazdığı, baş rollerini Uğur Polat, Nergis Öztürk ve Serdar Orçin'in paylaştığı filmin hazırlıkları, 2011 yılının Kasım ayında başladı.

Filmin, geçen yıl şubat ayında başlayan çekimleri, 5 hafta sürdü ve yaklaşık 120 kişilik bir ekiple çalışıldı. Film, Sivas'ta eksi 27 derecede, soğuk ve zor kış koşullarında çekildi.

Filmin konusu şöyle:
"I. Dünya savaşı sırasında Ruslara karşı yapılan, 109 bin 274 askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı, Osmanlı İmparatorluğu'nun mağlubiyeti ile sonuçlandı. Ne Rusların ne de Osmanlı'nın tam olarak sahip olamadığı, yönetim ve otoriteden yoksun bu bölgede kaderlerine terk edilen insanlar, kendilerini daha önce karşılaşmadıkları bir hayatta kalma mücadelesi içinde buldu.

Bakü'de görevli Hariciye Nazırlığı Kalem Müdürü'nün eşi Gül Hanım ve kızı Nihan, onlara Erzurum yolunda eşlik eden Hariciye Nazırlığı mensubu Saci Efendi, zorlu ve sert kış koşullarının hakim olduğu bu kimsesiz topraklarda yol alırken, savaşın ortasında kalmış, harabeye dönmüş ve terk edilmiş bir köye ulaşır.

Ekip, ıssızlığın ortasındaki bu köyde geçirdikleri ilk akşamlarında yalnız olmadıklarını öğrenir. Birbirlerinden farklı, toplumun değişik sınıf ve kültüründen gelen 8 insan, bu ıssız köyde açlıkla baş ederken hayatta kalmanın ve eve dönmenin mücadelesini verir."