BIST 10.050
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.400,64
HABER /  GÜNCEL

Batman'da Nevruz'da bir ilk olacak

Batman'da Nevruz etkinlikleri kapsamında 7 okulda düzenlenecek programda, yeni bir etkinlik devreye sokulacak.

Abone ol

Batman'da Nevruz etkinlikleri kapsamında 7 okulda düzenlenecek programda, ilk kez barış, kardeşlik ve bir arada yaşamak için ''Nevruz duası'' okunacak.

Baharın müjdecisi olarak bilinen ve her yıl 21 Mart'ta kutlanan Nevruz bayramında, Batman'da bu yıl valiliğin desteği ile din kültürü öğretmenleri tarafından hazırlanan Nevruz duası okunması kararı alındı.

Batman Petrol Lisesi Müdürü Şirin Ashi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki Nevruz kutlamasında bir ilk yaşanacağını belirterek, kutlamalara duanın da eklendiğini söyledi.

Son 3 yıl valilik izni ile düzenledikleri etkiliklerin, katılımın yüksek olması nedeniyle bu yıl 7 okulun katılımıyla gerçekleşeceğini ifade eden Ashi, etkinliklerde halat çekme, çuval, yumurta, balon uçurma gibi yarışmaların da yer alacağını dile getirdi.

Ashi, etkinliklere tüm Batmanlıların davetli olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

''Nevruzun hayırlara vesile olması için bu yıl etkinliklere duayı da ekledik. Bu yıl ilk kez okunacak Nevruz duasında, 'Nevruz barıştır, kardeşliktir, Yarabbi bize barışı, bir arada yaşamayı ve toplumsal empatiyi nasip et' şeklinde ifadeler yer alıyor. Duada asıl amaç barışa, kardeşliğe ve bir arada yaşama vurgu yapmaktır. Duanın ardından öğrenciler uçan balonların üzerine isimler, dileklerini ve dualarını yazarak gökyüzüne uçuracaklar. Etkinlik çeşitli yarışmalar ve çekilen halaylarla sona erecek.''