BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,70
ALTIN 2.527,95
HABER /  EKONOMİ

Türkiye'de ilk 5 yıldızlı İslami otel

Katarlı yatırım grubu Retaj, Türkiye’nin ilk 5 yıldızlı İslami otelini İstanbul’da açtı.

Abone ol

Müşterilerinin yüzde 70’inin Avrupa’dan geldiğini kaydeden şirketin CEO'su El Saarany “Bizlere anormal otel diyenler Müslümanlar, Avrupalılar’ın böyle bir korkusu yok” dedi.

Grup, ikinci otelini Bursa’da açmak için ise görüşmelere başladı. Retaj Hotel CEO’su Saarany, otellerinde alkol satışı olmayacağını söyledi.

Star gazetesinde yer alan Türkiye’ye 10 yılda 500 milyon dolar yatırım planlayan Katarlı yatırım grubu Retaj, İslami modelde yönetilen Türkiye’nin ilk 5 yıldızlı deluxe otelini İstanbul’da hizmete açtı. İkinci otel yatırımını Bursa’ya planlayan grup, Ankara’da da 2 otel açmayı hedefliyor.

Otelin açılış töreni sonrasında STAR’ın sorularını yanıtlayan Retaj Hotel&Hospitality Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mohammed Bin Johar Al-Mohammed, Türkiye’nin son bir kaç yılda büyük başarılara imza attığını belirterek, bunun uluslararası piyasaya adım attıkları ilk ülke olarak Türkiye’yi seçmelerinde büyük rol oynadığını söyledi. Al-Mohammed “Retaj Royale İstanbul Türkiye’deki ilk projemiz ve birçok zincir projemizin de başlangıcı. Bizler ağacı diktik ve büyümesini bekliyoruz. İkinci otelimizi de Bursa’da açmayı planlıyoruz” dedi.

Anormal diyen Müslümanlar

Al-Mohammed, Türkiye’de görüştükleri gruplar olduğunu belirterek “Bu ortaklarla birlikte başka şehirlerde de otel ve inşaat sektöründe yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi. Retaj Hotel&Hospitality CEO’su Maagid El Saarany ise Retaj Royale İstanbul için 10 yıllık leasing anlaşması yaptıklarını, sonrasında da 10 yıl olarak yenileyeceklerini söyledi. Şehir otellerine odaklandıklarını belirten El Saarany “Ankara’da da 2 otel planlıyoruz. Antalya’da otel açmak da planlarımızın arasında” dedi. Müşterilerinin yüzde 70’inin Avrupa’dan geldiğini kaydeden El Saarany “Bizlere anormal otel diyenler Müslümanlar, Avrupalılar’ın böyle bir korkusu yok” dedi. Retaj Royal İstanbul’da 38’i suit olmak üzere toplam 187 oda ve 400 kişi kapasiteli 2 konferans salonunun yanında 100 m2 hacme sahip 9 toplantı odası var. A La Carte ve Club Lounge restaurantların bulunduğu otelde SPA merkezi de yer alıyor.

Koridorda sarhoş insanlar gezmeyecek

Maagid El Saarany, İslami modele ilişkin de bilgi verdi. El Saarany “Otelimiz, sosyal hayatlarında İslami açıdan hassasiyetleri olan misafirlerimize özel bir iş oteli olarak tasarlandı. Otelimizde alkol satışı olmayacak ve koridorlarda sarhoş insanlar yürümeyecek. Böylece çocuğuyla gelenlerin içi rahat olacak. Zaten hiçbir otelin alkolden kazandığı gelir yüzde 10’u geçmez. Haremlik selamlık uygulaması ise söz konusu değil. Evli misin bekar mısın gibi sorularımız da olmayacak” dedi.

Kadınlara özel kat tahsisi

Retaj Royale İstanbul’da iş kadınlarına yönelik de 1 kat tahsis edeceklerini belirten El Saarany “Kadınlar başka bir ülkede hareket ederken endişe duyuyor ve kendilerini her zaman otelde güvende hissedemeyebiliyor. Bizim otelimiz şeriata uygun faaliyet gösterdiğinden iş kadınlarının kendilerini rahat ve güvencede hissetmesini sağlıyor” diye konuştu. Otelde hizmet garantisinin de olacağını ifade eden El Saarany “Müşteri memnun kalmamışsa alınan para haramdır. Dolayısıyla müşteri hizmetten memnun kalmadığı takdirde parasını geri ödeyeceğiz” dedi.