BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın bıraktığı 8 kişi şimdi ne yapacak?

PKK'nın kaçırdığı 8 kamu görevlisinden biri olan Kaymakam Kenan Erenoğlu yurt dışına gidiyor

Abone ol

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan 8 kamu görevlisi yaşadığı travmayı atlatmaya çalışıyor.

Ailelerine kavuşan 8 kamu görevlisi şimdi ne yapacak?

*Kaçırılan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu’nun eğitiminin yarım kalan 3 aylık bölümünü tamamladıktan sonra yurtdışına gidecek.

*PKK’nın serbest bıraktığı diğer kamu görevlileri Astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuşlar Kemal Ekinci, Zihni Koç ve polis memuru Nadir Özgen de mayıs ayında işbaşı yapacak.

*Kaçırılan erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçen ise Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan işlemlerinin ardından terhis edilecek.

Sosyal hayata adapte olmaları için de devlet tarafından bir iş imkânı sağlanacak.

MAYIS BAŞINA KADAR DİNLENECEK

Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, 12 Ağustos 2011 tarihinde terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı için stajını tamamlayamadı.

Erenoğlu, yaşadığı travmayı atlatması için mayıs ayı başına kadar dinlenecek. Bu sürenin ardından 3 aylık bir kursa tabi tutulacak. Kursun bitiminde ise tecrübe kazanması için 8 ay süreyle yurtdışına gönderilecek. Yurtdışı görevini tamamladığında kaymakam olarak bir ilçeye tayin edilecek.

MAAŞI KESİLMEDİ

Erenoğlu’nun kaçırılmasının ardından maaşında bir kesinti olmadı. Yaklaşık 19 ay boyunca hesabına yatırıldı. 

DEVLET İŞ İMKANI SAĞLAYACAK

PKK’nın serbest bıraktığı diğer kamu görevlileri Astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuşlar Kemal Ekinci, Zihni Koç ve polis memuru Nadir Özgen de mayıs ayında işbaşı yapacak. Bu isimlerin yeniden hedef haline gelmemesi için görevlendirilmelerine dikkat edilecek. Bu kapsamda isimler, psikolojik olarak yeterli bir düzeye gelene kadar pasif bir görevde bulunacak. Kaçırıldıkları süre zarfında ödenmeyen bazı ödenekleri de hesaplarına yatırılacak. Kaçırılan erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçen ise Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan işlemlerinin ardından terhis edilecek. Sosyal hayata adapte olmaları için de devlet tarafından bir iş imkânı sağlanacak.

MİT ONLARLA GÖRÜŞECEK

Öte yandan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), önümüzdeki günlerde kaçırılan kamu görevlileri ve erlerin bilgisine başvuracak. Kandil’de yaşanılan süreç ve terör örgütü PKK’nın hangi yöneticilerinin kendileriyle irtibat kurduklarına ilişkin bilgi alacak. Ayrıca kaçırılma esnasında izledikleri güzergahlar ve Kandil’de hangi noktada tutulduklarına ilişkin de bazı sorular yöneltilecek. Kandil’de çözüm süreci sonrasında örgüt mensuplarında oluşan hava ve beklentiler de öğrenilmeye çalışılacak. Ancak, bu olayın kesinlikle bir ifade alma süreci olmadığı belirtildi.