BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli Kent Kültür Merkezi açıldı

Şişli Belediyesi, kültür-sanat alanında yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi. Şişli Kent Kültür Merkezi sanatseverlere kapısını açtı.

Abone ol

Şişli Belediyesi tarafından yenilenen bölgenin en eski sinemalarından Kent Sineması, Şişli Kent Kültür Merkezi olarak kapılarını İstanbullulara açtı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün açılışını yaptığı kültür merkezinin tanıtımına, kültür ve sanat camiasının önde gelen isimlerinden Rutkay Aziz, Tarık Akan, Müjdat Gezen, Ayla Algan, Mustafa Alabora, Ali Poyrazoğlu, Enis Fosforoğlu, Onur Akın, Ahmet Ümit, Edip Akbayram, Orhan Gencebay, Halit Kıvanç, Genco Erkal katıldı.

kent-kültür.jpg

İSTANBUL ASLA SANATIN DIŞINDA KALMAYACAK

Açılış konuşmasını yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Her ürünün yeşerdiği mekanlar vardır. Tarım ürününü tarlada yetiştirirsiniz. Sanayi ürünü fabrikada üretilir. Kültür ve Sanat içinde üretilecek mekanlara ihtiyaç var. Ne yazık ki İstanbulumuzun medeni ülkelerdeki gibi opera binaları, döner sahneli, asansörlü büyük tiyatro sahneleri yoktur. Bu sahneler toplumsal aynalarımızdır. Çünkü sahnede seyrettiğimiz şey, insandır. Sahnede kendimizi seyrederiz. Orada kendimizi görür , kendimize çeki düzen veririz. Bugün burada üzeri örtülen, karartılan, terk edilen bir aynayı, yani bir hayat sahnesini yeniden İstanbul’a halkımıza, yeniden insanlığı kazandırmış olmanın mutluluğu içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Basında tarihi bir sinemanın yıkılacağı haberlerini duyduğunu ifade eden Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son bir iki gündür basınımızda İstanbul’da çok önemli bir yeri olan tarihi bir sinemamızın yıkılma haberleri var. Biliyorum, yüreğiniz sızlıyordur. Üzülüyorsunuz; ama İstanbul asla sanatın dışında kalmayacak. Bir salon kapanırsa üç salonla geleceğiz. 6 ay sonra Halide Edip’te, Halide Edip adına yakışır bir başka kültür merkezi yükseliyor."

Şişli Kent Kültür Merkezi açılışına katılan sanatçılar ise sahneye çıkarak çalışmalarından dolayı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e teşekkür etti. Tiyatrocu Ayla Algan ise Türk Tiyatro ve Sinemasının önemli isimlerinden olan Muhsin Ertuğrul’un büstünü Şişli Kent Kültür Merkez’ine hediye etti. Teşekkür konuşmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu konser verdi.

sari.20130318103149.jpg

Kapılarını İstanbullu sanatseverlere açan Kent’te her gün dolu dolu geçecek:

» Kent’te Pazartesi Okumaları: Ünlü yazarlara ait kitaplar hakkında saat 11-00-16.00 arasında gerçekleşecek söyleşiler.

» Kent’te Salı Sohbetleri ve Sinema: Uzman konuklar ve konuları, özel sinema gösterimleri.

» Kent’te Çocukların Çarşambası: Saat 11.00- 13.00 arası çocuk oyunları.

» Kent’te Perşembe Sergileri: Program kapsamında sanatçılar ve eserleri yorumlanacak(heykel, resim, enstalasyon, vb.)

» Kent’te Cuma Sahnesi: Saat 18.00- 22.00 arası yetişkinlere özel tiyatro oyunları sahnelenecek.

» Kent’te Haftasonu Konserleri: Saat 13.00- 22.00 arasında popüler sanatçı ve grupların konserleri, dans gösterileri ve canlı performansları.

Şişli Kent Kültür Merkezi içerisinde sinema salonunun yanı sıra sergi salonları da yer alıyor.
Merkez, 
“7 gün, 7 iklim, 7.sanata dek” sloganıyla birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak. Şişli Belediyesi tarafından yenilenen ve toplam 780 koltuk kapasitesine sahip olan Kent Kültür Merkezi’nde sergi salonları, fuaye alanı, tiyatro ve sinema gösterimleri için sahne, tam donanımlı 4 ayrı kulis yer alıyor.