BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.392,91
HABER /  GÜNCEL

Üç ismin sulu muhabbeti

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ankara Belediye Başkanı; 23 Nisan Resepsiyonunda barajların doluluk oranını konuştular...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Geçen yıl yaşanan su sıkıntısı özellikle Başkent Ankara’da büyük tartışmaları da beraberinde getir mişti. Kuraklık nedeniyle susuzluk çeken Ankara için Kızılırmak’ tan su getirildi. Ancak bu suyun kalitesi ile ilgili de çok tartışma yaşandı. Bu yıl ise yağmurlar barajları doldurdu. İşte bu su bereketi dün gece TBMM’de 23 Nisan resepsiyonunda gündem konusu oldu.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gök çek, barajların su dolu olduğu konusunda konuşup, su bereketinden memnuniyetlerini dile getirdiler.

Gül ve Erdoğan'ın ayaküstü sohbetinde, barajlarda bu yıl yaşanan doluluk oranı gündeme geldi. Gül, bazı köylerin, barajların taşıp, su altında kalmaktan korktuğunu kendisine bu yönde bilgiler geldiğini anlattı. Başbakan Erdoğan da , yanında bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e dönerek, barajlardaki doluluk oranını sordu. Gökçek Ankara’daki barajların doluluk oranının yüzde 33 olduğunu söyledi.

Abdullah Gül, artık susuzluktan değil, su fazlalığından bahsedildiğini dile getirerek, "Artık olumlu kaygılar, nereden nereye geldi..." dedi.