BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.391,85
HABER /  GÜNCEL

Üç gün sürecek Glastonbury 2013 Festivali başladı

Yaklaşık 180 bin kişinin üç gün boyunca müzik keyfi yaşayacağı ve efsanevi grup Rolling Stones'un da sahne alacağı Galstonbury festivali bugün başladı.

Abone ol

Glastonbury Festivali, resmî adıyla Glastonbury Çağdaş Performans Sanatları Festivali başladı.

Festivalin açılışını Beady Eyes adlı grubuyla Liam Gallagher yaptı.

Glastonbury'nin ilk gününde Rita Ora, Chic, Dizzee Rascal ve Arctic Monkeys sahne alacak.

Arctic Monkeys grubunun davulcusu BBC'ye yaptığı açıklamada 'eğlenceli bir repertuarla sahnede olacaklarını' söyledi.

Salı akşamı itibariyle 118 bin katılımcının festival alanı olan Somerset'e ulaştıkları 62 bin kişinin de festival alanına ulaşmak üzere yolda olduğu bildirildi.

Üç gün sürecek etkinlik her türden müzik severe hitap ediyor.

Skrillex ve Rudimental'den Kenny Rogers ve Sir Bruce Forsyth gibi deneyimli gösteri sanatçılarına kadar bir çok isim sahnede olacak.

Cennet ve Cehennem

Glastonbury'nin bu yılki teması Cennet ve Cehennem. Bu temanın seçilmesi, geçtiğimiz sene Londra Olimpiyatları nedeniyle yapılmayan Glatsonbury'nin 'kıyamet yılı' olarak nitelenmesi ve bu yıl katılımcılar 'öteki hayata' giriş olanağı sunması.

Festival alanı bu fikir doğrultusunda Cennet ve Cehennem olmak üzere iki parçaya ayrıldı. Katılımcılar kurşun delikleri ve tüfek fişeklerle parçalanmış barlardan ve "şırıngalarla ruhu çekecek" transseksüel hemşirelerin bulunduğu cehennemin yedi katında dolaşmayı seçebilecekler.

Eğer katılımcılar vakitlerini 'cennet' kısmında geçirmeyi tercih ederlerse kürklerle süslenmiş kanepeler, cennet çeşmeleri bulunan barlar ile karşılaşacaklar.

Festival alanının cennet bölümünde vaktini geçirecek katılımcılara 'baş meleği kendilerini onurlandırması için ikna etmeleri' gerekiyor.

Cennette, 'Glastonbury Tanrısı'nın el değmemiş beyaz halısını kirletmemek için çizmelerini çıkarmak zorunda kalacak şanslı bir kaç kişinin altın bir bilezik kazanabileceği söyleniyor.

Glastonbury'nin düzenleyicilerinden Emily Eavis BBC'ye "Bu zamana kadar olabileceğini düşünmediğiniz şeylerden bazıları gerçekleşiyor." dedi.

The Rolling Stones'un eski bateristi Bill Wyman cuma günü grubu The Rhythm Kings ile sahne alacak. Hemen ardından, kız kardeşi Beyonce'un Glastonbury Piramit Sahnesi'ndeki performansından iki yıl sonra Solange Knowles sahnede olacak.

Festivalin bir diğer sahnesinde ise Cuma sabahı Liam Gallagher'ın yeni grubu Beady Eye ile açılış konseri yapıldı.

Gallagher eski grubu Oasis ile 1995 ve 2004 yıllarında festivalde sahne almıştı. Buna rağmen Gallagher bu deneyimden memnun olmadığını şöyle açıklamıştı: "Siz çalarken kalabalığın kendi arasında konuştuğunu duyabiliyorsunuz. Ses sistemine yeterince para ayrılmıyor."

Bu yılki festivalde herkesi heyecanlandıran, festivalin en gözde grubu 50'inci yılını kutlayan The Rolling Stones.

Bu yılki Glastonbury için oldukça kapsamlı bir yayın çalışması yapan BBC'den yapılan açıklamalarda 120'den fazla performansın televizyon, radyo, internet vasıtasıyla bilgisayar, telefon ve tabletlerden izlenebileceği açıklandı.