BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Üç çocuğa en baba yorum

Başbakan Erdoğan "Üç çocuk doğurun" dedi. Bu sözler polemik konusu oldu. Erdoğan'a bir tepki de Demirel'den geldi;

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, konuşmacı olarak katıldığı UNFPA'nın yaptığı Gençlerde Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Araştırması sonuçlarının açıklandığı toplantının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirel, bir soru üzerine Erdoğan'ın “en az 3 çocuk doğurun” sözlerini eleştirdi.

Demirel, sayıca çok nüfusun değil; güçlü, sağlıklı, iyi eğitilmiş, işi gücü olan ve refah içinde yaşayan bir nüfusun önemli olduğuna işaret etti.

Demirel şöyle dedi:

“Kaç tane isterseniz yapın. Besleyebileceğiniz kadar yapın. Çocuklarımızın hepsine iş imkanı bulabilmeli, eğitim imkanı verebilmeli, hepsine geleceklerinde güvenli bir ekonomik hayat sağlayabilmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefi böyle bir düzen olmalı. Eğer doğacak çocuklarımıza iş verebilecek durumda değilsek, onların kazancını sağlayabilecek durumda değilsek, eğitimini sağlayabilecek durumda değilsek, o zaman ne olur? Sokak çocukları meydana getirmiş oluruz. Bunların hepsi ölçülü biçili olacak. Dünya nereye gidiyorsa biz de oraya gideceğiz.”

YOKSULLAŞAN NÜFUS SOKAKLARDA KAPKAÇ YAPAR

Demirel, yüzde 5 kalkınma hızı ile sağlanacak olan istihdamın 500-600 bin kişi arasında değişeceğini ifade ederek, “Senede nüfus 1 milyon artınca geriye kalan 500 bin kişi işsiz olur. Ve iş veremediğiniz nüfus yoksullaşır. Yoksullaşınca sokaklarda kadınların çantasını kapar. İstenmeyen, kanunsuz davranışlara girer” diye konuştu.