BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.420,19
HABER /  GÜNCEL

Barzani Kürt Borsası kuruyor

Kuzey Irak'ta Ankara'nın tanımadığı Kürt yönetimi bağımsızlık yolunda çok önemli bir adım daha atıyor...

Abone ol

Türkiye hala Irak'ın toprak bütünlüğünü savunadursun, Kuzey Irak'ta Ankara'nın tanımadığı Kürt yönetimi bağımsızlık yolunda çok önemli bir adım daha atmaya hazırlanıyor; Kuzey Irak'ta "borsa" kuruluyor.

KÜRDİSTAN MENKUL KIYMETLER BORSASI

Kuzey Irak'taki Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hassan Horami gazetecilere Süleymaniye'de yaptığı açıklamada, "Kürdistan Menkul Kıymetler Borsasının" kurulmasında "son aşamaya gelindiğini", borsanın merkezinin de Erbil olacağını açıkladı.

BAĞDAT BORSASINDAN BAĞIMSIZ OLACAK

Erbil'deki borsanın, "Bağdat borsasından bağımsız olacağını" da vurgulayan Horami, Kuzey Irak'taki Kürt yönetiminin de borsanın kurulmasına ilişkin yasayı hazırladığını, bunun en kısa zamanda yürürlüğe koyulacağını söyledi.

Borsanın kuruluş hazırlıklarını, Kuzey Irak'taki Kürt yöteminin Planlama ve Ticaret Bakanlıklarının kontrolü altında, "Negotiations & Strategic Sciences Organization adlı şirket yürütüyor.

İŞBİRLİĞİ OLACAK AMA AYRI AYRI İŞLEYECEK

Kurdistan Capital INvestment şirketinden Sami Jamal de, yine konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bağdat hükümetinin de Kuzey Irak'ta bir borsa kurulması fikrine sıcak baktığını, hatta bunu desteklediğini öne sürdü. "Kurdistan borsası, bir şekilde Bağdat borsasıyla ilişkili olacak. İki borsa işbirliği yapacak ,ancak ayrı ayrı işleyecek" diyen Jamal, bu ilişkinin düzeyinin hala tartışılmakta olduğunu da vurguladı.

(Hürriyet)