BIST 10.269
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.392,96
HABER /  GÜNCEL

Üç bakan görevlerinden istifa ediyor

12 Haziran'da yapılacak genel seçimler için gözler TBMM'de alınacak seçim kararına çevrildi

Abone ol

12 Haziran'da yapılacak genel seçimler için gözler TBMM'de alınacak seçim kararına çevrildi. AK Parti grup başkanvekilleri, milletvekili seçiminin 12 Haziran 2011 tarihinde yapılmasına ilişkin teklifi TBMM Başkanlığı'na sundu.

Seçim kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasından beş gün sonra Anayasa'nın 114'ncü maddesine göre, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın görevlerinden istifa etmesi gerekiyor.

Seçim kararının Meclis Genel Kurulu'nda alınmasının ardından, karar Resmi Gazete'de yayımlanacak ve siyasi partilerde aday listesi telaşı yaşanmaya başlanacak. Siyasi parti liderleri ise seçim kararının alınmasının ardından daha çok meydanlarda olacak.

HÜKÜMET SEÇİM TAKVİMİNİ AÇIKLADI

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Hüseyin Çelik, seçim takvimini açıkladı. AK Parti 12 Haziran'da yapılması öngörülen genel seçimin takvimini 12 Mart'ta başlatmayı hedefliyor. DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!..

ÜÇ BAKAN İSTİFA EDECEK

Seçim kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasından beş gün sonra Anayasa'nın 114'ncü maddesine göre, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın görevlerinden istifa etmesi gerekiyor. Üç bakanın yerine ise Başbakan yine Anayasa'ya göre ya Meclis'ten ya dışarıdan atama yapacak. Başbakan'ın 2007 seçimlerinde olduğu gibi üç bakanlığa dışarıdan atama yapacağı iddia ediliyor.

ATALAY: BEN 2 HAFTA SONRA BAKANLIK'TAN AYRILACAĞIM

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, haziran içerisinde genel seçim yapılacağını anımsatarak, "Biliyorsunuz İçişleri bakanları, seçimlerden üç ay önce görevlerinden ayrılırlar. Ben de iki hafta sonra Bakanlık'tan ayrılacağım" dedi.

KAMU GÖREVLİLERİ İSTİFA EDECEK

Seçim kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasından 1 hafta sonra aday olacak memurların da görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Aday olmak isteyen hakimler, savcılar, yüksek yargı mensupları, öğretim elemanları, memurlar, belediye başkanları, subaylar, astsubaylar, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, seçim kararının ilanından başlayarak yedi gün içinde görevlerinden istifa edecekler. Milletvekili olmak isteyen TOBB, Türkiye Barolar Birliği, Türk Tabipler Birliği, Türkiye Eczacılar Birliği, TESK, Türk-İş, Hak-İş, TİSK, Mimar ve Mühendis Odaları, Kamu-Sen, Memur-Sen gibi oda, birlik ve sendika başkanları ile yönetim kurulu üyeleri de yine 1 hafta içinde görevlerinden ayrılmak zorunda kalacak. İstifa eden memurlar eski görevlerine geri dönebilirken, oda ve sendika yöneticileri ayrıldıktan göreve dönemeyecek.