BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Uber Sydney'de dört kat ücret için özür diledi

Avustralya'nın en büyük kentindeki rehine krizi sırasındaki ani ücret artışı nedeniyle sosyal medyada ağır eleştiri alan Uber özür dilemek zorunda kaldı. Şirket, yükselen taleple birlikte ücreti de arttıran yazılımın artışa neden olduğunu belirtti.

Abone ol

Taksi uygulaması Uber, geçen hafta Avustralya'nın Sydney kentinde üç kişinin ölümüyle sonuçlanan rehine krizi sırasında ücretleri yükseltmesi nedeniyle özür diledi.

Uber'in bugünkü yazılı açıklamasında, "Talebin artışıyla yükselen fiyat yazılımını derhal durdurmadık ve bu yanlış bir karardı. Taleple yükselen fiyat artışı özelliği şöforlerimizi insanların taksiye ihtiyaç olduğu yerlere gitmeye özendiriyor" ifadeleri yer aldı.

Rehine operasyonu sırasında şirket tarifesini aniden, artan talep sebebiyle normalin dört katına yükseltmişti.

Sydney'deki rehine krizi sırasındaki ücret artışı nedeniyle sosyal medyada ağır eleştiri alan Uber, tepkiler üzerine olayın yaşandığı kent merkezinden çıkmak isteyenlere bedava seyahat imkanı sağlayacağını duyurmuştu.

Şirket ayrıca başvurmaları halinde yüksek tarife ödemek zorunda kalanların paralarını iade edeceğini açıkladı.

Uber diğer şehirlerdeki taleple yükselen fiyat stratejisini savunmuş ancak ABD'deki kurumlarla ulusal acil durumlarda bu özelliği kısıtlamayı kabul etmişti.

Yasal sorunları sürüyor

Akıllı telefonlara indirilen uygulama ile yolcuların taksi çağırmasını, sürücülerin de eş zamanlı olarak ücreti hesaplamasını sağlayan Uber hızla yayılırken, dünya çapında yasal sorunlarla karşılaşmaya devam ediyor.

Şirket Güney Kore'de resmen yasadışı taksi hizmeti vermekle itham edildi. Savcılar Uber'in Yönetim Kurulu Başkanı Travis Kalanick ile birlikte Güney Kore'deki ortağı olan bir araç kiralama şirketini de suçladı.

Güney Kore'de araç kiralama şirketlerinin kendi otomobilleriyle taksi hizmeti vermeleri yasak.