BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay Hanefi Avcı'nın hapis cezasını onadı

9. Ceza Dairesi, "Devrimci Karargâh Örgütü" Davası kapsamında eski emniyet müdürüne verilen 5 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasını onadı. Kararı sürpriz bulmayan Avcı, her tür hukuki yola başvuracağını söyledi.

Abone ol

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, "Devrimci Karargâh Örgütü" Davası'nda eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'ya verilen 5 yıl 17 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

Kararın gerekçesinde, "Devrimci Karargâh Örgütü'nün, anayasal düzeni değiştirmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak, kamu düzenini bozmak amacıyla kurulmuş terör örgütü niteliğinde olduğunun anlaşıldığı, bu nedenle, Devrimci Karargâh adlı örgütün silahlı terör örgütü olduğu yönündeki mahkeme kabulünde bir isabetsizlik bulunmadığı" belirtildi.

Avcı'ya, "Ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah bulundurup taşımak" suçundan verilen 5 yıl hapis cezası ise düzeltilerek onandı. Bu suçtan verilen cezada 1/6 oranında takdiri indirim uygulanmasına karar verildi.

Anadolu Ajansı'na konuşan Avcı, kararın sürpriz olmadığını, bu heyetten böyle bir karar beklediğini dile getirdi. Daire kararının haksız ve hukuksuz olduğunu belirten Avcı, karara karşı her türlü hukuki yola başvuracağını söyledi.

Al Jazeera'ye konuşan Hanefi Avcı'nın avukatı Fidel Okan ise, "Bu karar yüksek yargıdaki Cemaat hakimiyetinin açık göstergesidir" dedi.

'Kitap' cezası bozuldu

Avcı'ya, yazdığı ve kamuoyunda büyük tartışma yaratan "Haliç'te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat" isimli kitabında, "Terör örgütleri ve bu amaçla yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda yargı görevi yapanları etkileme" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası ile kitabı nedeniyle "yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü hakkında yapılan soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçunu işlediği gerekçesiyle verilen 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası ise bozuldu.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Devrimci Karargâh Örgütü" Davası'nın 75 sanığı vardı.

Anadolu Ajansı sanıklardan Ergin Öncü, Sevim Öztürk, Melek Seven, Coşkun Kıyamçiçek, Tamer Taş ve Umur Suyadal'a verilen "silahlı terör örgütüne yardım"; sanıklar Cenk Büyükkahraman, Zafer Kaygın, Gökhan Aydın, Volkan Karakuş, Ulaş Bayraktaroğlu, Emrol Pamuk, Benay Can, Bayram Akdoğdu, Hakan Soytemiz, Tuncay Yılmaz, Nejdet Kılıç, Necdet Öztürk ve Deniz Küçükbumin hakkında verilen "silahlı terör örgütüne üye olma" ve sanık Ulaş Erdoğan'a verilen "örgüt yöneticisi olma" suçlarından verilen hapis cezalarının da onandığını bildirdi.