BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  GÜNCEL

Twitter'ın online torbacıları!

Gençlerin facebook ve twitter düşkünlüğünü fırsat bilen zehir tacirleri, online tezgah açtı.

Abone ol

Gençlerin facebook ve twitter düşkünlüğünü fırsat bilen zehir tacirleri, online tezgah açtı. Artık uyuşturucu sosyal medya üzerinden alenen pazarlanıyor.

İzmir’de bir haftada 3 gencin uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybetmesi zehir ticaretinin geldiği korkunç boyutu gözler önüne serdi. Gençlerin sosyal medyayı yoğun kullanmasını fırsat bilen zehir tacirleri ‘online torbacılık’ dönemi başlattı. Facebook ve Twitter üzerinden ya da bazı forum siteleri üzerinden mesajlaşan zehir tacirleri, gençlere adrese teslim uyuşturucu satıyor. ‘Torbacı’ adı altında hesap açan zehir tacirlerinin pazarlığı da internet üzerinden yapması dikkat çekiyor. Yurtdışı kaynaklı bazı internet siteleri ise online kenevir satışı yapıyor. Türkiye’deki gençlere internet üzerinden kredi kartıyla kenevir tohumu, kenevir çeşitleri, sihirli mantar gibi uyuşturucu madde satışı yapıyor.

KREDİ KARTI KOLAYLIĞI, JET KARGO

Gençler için ikinci bir tehlike de yurtdışı kaynaklı internet siteleri. Uyuşturucu madde kullanımının belirli düzenlemeler çerçevesinde serbest olduğu bazı Avrupa ülkelerinde kurulan internet siteleri Türkiye’deki gençlere online hint keneviri, sihirli mantar gibi uyuşturucu maddeler satmaya başladı. Türkiye’ye gönderilerin gizli zarf halinde olduğu vurgulanırken, hızlı teslimat garantisi veriliyor.

Ödemelerin havaleyle ya da kredi kartıyla da yapılacağı belirtiliyor.

‘ESRAR’LI MESAJLAR

Gözükara zehir satıcıları internette satışlarını aleni şekilde yapıyor. İşte dikkat çeken mesajlar:
- D.F. “Ankara’da online torbacı var mı?”
Bpx: “Bana da söylesinler”
- D.K: “Ben torba tutuyorum da toptan satıcı arıyorum Ankara’da 250 liralık cigaralık lazım msj dönerseniz”
- T.D:”Ankaralı madem torbacısın bu işleri bilmen lazım 250 liralık cigara yok sana.”
- R.D:” 1 kilo Urfa civarı içiciyim.”

ZEHRE BİR HAFTADA 3 KURBAN

Madde bağımlılığı İzmir’de bir haftada 3 gencin hayatına mal oldu. Şirinyer’de bir parkta uyuşturucu komasına giren Berk Gencer (19) kurtarılamadı. İsa Ahmet Kaya (23) adlı genç de Evka 3 semtindeki evinde ilk belirlemelere göre uyuşturucu nedeniyle ölü bulundu. Son acı haber Karabağlar’dan geldi. Ailesi tatilde olan üniversite öğrencisi Barışcan Akhan (19), evinde 4 arkadaşıyla iddiaya göre uyuşturucu hap ve alkol aldıktan sonra bir anda fenalaşıp yaşamını yitirdi.