BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,77
ALTIN 2.492,69
HABER /  GÜNCEL

Beyaz Saray'dan Erdoğan'a eleştiri

Beyaz Saray Sözcüsü, Mısır'da Muhammed Muhammed Mursi'yi deviren darbenin arkasında İsrail'in olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Abone ol

ABD, "Mısır'da Muhammed Mursi'yi deviren darbenin arkasında İsrail'in olduğunu" söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Erdoğan'ın açıklamasını şiddetle kınadıklarını söyledi, "İsrail'in sorumluluğu olduğunu söylemek yakışıksız, mesnetsiz ve yanlıştır" dedi.

Erdoğan, Salı günü AKP "Mısır'daki darbenin arkasında İsrail var, elimizde belgesi var" demişti.

Başbakan Erdoğan şunları söylemişti:

"2011 seçimleri öncesinde Fransa'da yapılan bir oturumda, Adalet Bakanıyla Fransa'dan bir entelektüel, o da Yahudi, orada aynen şu ifadeyi kullanıyorlar, 'Mısır'da Müslüman Kardeşler seçimi kazansa da onlar kazanamayacaktır, çünkü demokrasi seçim değildir.' Aynı, uygulama bu. O zaman Batı, demokraside tanımı yakalaması, öğrenmesi lazım. Bu yakalanmaz, öğrenilemezse demokrasinin tanımındaki bu çelişkiler, bu çatışmalar dünyayı bir başka yere doğru taşıyacaktır."

Erdoğan'ın sözleri Mısır tarafından da sert bir ifadeyle reddedildi. Mısır'ın yeni Başbakanı Hazım el Biblavi'nin makamından, dün yapılan açıklamada, "Başbakan Erdoğan'ın son açıklamalarının hiçbir temeli yoktur ve aklı başında, haklı hiçbir kimse tarafından kabul edilemez." denildi.

Mısır başbakanlığı, Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin "Mısır'ın ulusal birliğini hedef aldığını" savundu ve "Kahire'nin sabrı taşma noktasında" dedi.