BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  EKONOMİ

Taşeron işçi haberleri- 21 Ağustos 2013

2013 Taşeron İşçiler kadroya ne zaman geçecek? Taşeron işçiler ne kadar maaş alacak? Taşeron işçilerin izin günü, Taşeron yasası, taşeron işçi haberleri

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, 100 bin sözleşmeli çalışana kadro verilmesi, çalışanların memnuniyetinin bu bayramı kendileri için daha da anlamlı hale getirdiğini söyledi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların kardeşlik ve hoşgörü duygularının her yanı sardığı, küslüklerin sona erdiği, özlemlerin ve hasretlerin giderildiği mukaddes günler olduğunu belirtti.Yaklaşık 100 bin sözleşmeli çalışana kadro verilmesi, kamuda görev yapan işçilerin toplu sözleşmelerinin, çalışanların memnuniyeti ile sonuçlanmasının da bayramın kendileri için daha da anlamlı hale geldiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönem de başta taşeron sorununun çözümü görüşmelerini başlattığımız memur toplu sözleşmelerinin en üst memnuniyet seviyesinde imzalanması ve çalışma hayatının diğer çalışmalarını sizlerle birlikte devam ettireceğiz. Bakanlığımızın görev alanına giren konularda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da takdire şayan, üstün gayret ve çabaları göstereceğinizden hiç kuşkum yoktur. Bu düşüncelerle, mübarek Ramazan Bayramı'nızı en içten duygularımla kutluyor, başta aileniz olmak üzere daha nice sağlıklı ve mutlu bayramlara sevdiklerinizle birlikte kavuşmanızı diliyorum."

SEÇİM YAPMA ŞANSI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın çalışmasına göre; her yıl girdi-çıktı yapılması nedeniyle kıdem tazminatı hakkı kazanamayan işçilerin mağduriyeti bitirilecek.Sözleşme sürelerine 3 yıl sınırı getirilecek. Kıdem tazminatı primi, işçinin bireysel kıdem hesabına yatırılacak.Bireysel kıdem hesabı, bireysel emeklilik sistemi içinde nemalandırılacak.Yeni sistemle, mevcut çalışan işçilerin kazanılmış hakları korunacak. Bütün işçiler kıdem tazminatından yararlanacak.İş sözleşmesi süren işçilere, mevcut hali ile devam etme ya da yeni sisteme geçme hakkı tanınacak.Yasanın yürürlük tarihinden sonra işe girenler, yeni sisteme tabi olacak.

ÜCRET VE İZİN DE GARANTİ

Mevcut durumda, taşeron işçileri her yıl işverenin değişmesi nedeniyle yıllık izne de hak kazanamazken, yeni düzenlemeyle buna çözüm bulunacak.Artık alt işverenin yanında çalışan işçinin aynı işyerinde ilk işe girdiği tarih esas alınacak.Alt işveren değişse de işçi yıllık izne hak kazanacak.Ödenmeyen ücret hesaba yatırılacak.Asıl işveren, işçilerin ücretlerini aylık olarak kontrol edecek.