BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,72
ALTIN 2.435,62
HABER /  GÜNCEL

Katliamcı Sisi'yi böyle devirecekler

Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, katliamların ardı arkasının kesilmediği Mısır'da yaşananları anlattı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Mısır'da yaşananların perde arkasını sık sık köşesine taşıyan, Adeviye ve Nahda meydanlarındaki direnişçilere destek için kitleleri harekete geçiren Yeni Akit yazası Abdurrahman Dilipak, TGRT HABER'de Hadi Özışık'ın sunduğu Basın Odası'na konuk oldu. 

Seçim... Darbe... Katliam... üçgenin görünmeyen yüzünü anlatan Dilipak, Mısır'da bundan sonra neler olacağının da öngörüsünde bulundu.

ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ın darbeyi yüzlerine gözlerine bulaştırdıklarını söyleyen Dilipak, "Ordu içindeki bir kanat Sisi'yi devriecek. Mursi'yi gözaltından çıkarıp kontrol altında tutacak" dedi.

DİRENİŞ OLMASA BİR GECEDE 5 BİN KİŞİ ÖLÜR

Halkın darbecilere karşı gösterdiği direnişin Mısır'da gerçek bir katliama engel olduğunu da söyleyen Dilipak,"İhvan direnişten çekilse darbeciler bir gecede 5 bin kişiyi toplayıp kafalarına kurşun sıkarlar" diye konuştu.

TGRT Haber ekranlarında Hadi Özışık'ın sorularını yanıtlayan Dilipak'ın gözünden Mısır'da yaşananlar ve bundan sonra yaşanacaklar...

MISIR'A RABİA SELAMI

Dilipak ve Özışık programa Mısır'daki darbe karşıtlarına 'Rabia' selamı göndererek başladı.

RABİA NEDİR?

Bir kız evladın hatırına, Rabiatül Adeviye adı verildi o meydana. Bu meydan bu direnişin de sembolü oldu. Bu dört sadece onunla sınırlı değil. Aynı zamanda Mursi dördüncü cumhurbaşkanı. Rabia kelimesinden türetiliyor. Kız çocuklarına Rabia ismini koyuyorlar. Bir sürü anlamlar yüklenebilir. Şahadet'i ifade eder. Şehitliği de ifade ediyor. Hz. Adem'den Hz. Nuh'a kadar birinci evre. İbrahim'e kadar ikinci. Hz. İsa'ya kadar üçüncü evre. Hz Muhammed'den sonrası da dördüncü evredir. Biz de bu dördünce evrenin şahitleriyiz. Yeryüzünde haksızlık kimden gelirse gelsin mazlumların yanında olacağız.

'BIRAKIN ÖLDÜRSÜNLER' DİYE YAZDIM

Suudi Arabistan İstihbarat Şefi Mısır'da olacakları önceden olacakları ABD'ye söylemişti.  Demokrasi gelirse bu halk sopayla terbiye edilir, batının başına bela olur diye söyledi.

Batı buraya müdahaleden çekiniyordu. Irak ve Afganistan başarısızlıklarından sonra müdahale etmeyi istemiyordu. Ancak İsrail batıyı buraya çekmek istedi. İçeride bir takım rahatsızlıklar olmasın diye Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi ülkelerle işbirliği yolunu seçti. İsrail işbirlikçi rejimleri Mısır konusunda harekete geçirdi.

Suudiler işgal altındaki ülke statüsünde ve sıranın onlara gelmesinden korkuyorlar. 20 kadar dini, mezhebi, ırkı aynı olan ülke var. Bu ülkelerin sınırlarını batılılar çizdi. Bu ülkelerdeki rejimi batılılar tayin etti. 

Bir damla kan, bir damla petrol diyordu Churchill... 20 kadar Arap ülkesini tayin edenler sınırları belirledi.

TÜRKİYE DAHİL OLMADI

Batı, Türkiye'yi rol model yaparak Arapları kontrol etmeyi tercih etti. Ancak Türkiye'yi kendi planlarına dahil edemeyince ortaya bu tablo çıktı.

Bu yaşananlar Batı demokrasisini bitirdi. Mısır'daki direnişte işbirlikçileri de yakından tanıdık. MOSSAD'la, CIA'le işbirliği yapan, Baradey gibiler deşifre oldu. Bir barış ödülü sahibi bir darbeci var. Bunları öğrendik.

İSLAM DÜNYASINDA BÜYÜK UYANIŞ BAŞLADI

İslam dünyası batının İslam'a karşı niyetini açıkça gördü. İslam dünyasında büyük bir uyanış ortaya çıktı.

Mısır'da yaşananlar beni çok üzüyor. Ocağıma ateş düşmüş gibi hissediyorum.

DARBECİLERE ÖDÜL ÖNERİSİ

Onların namazları oltaya taktıkları yem oluyor. Baradey'e Ebu Cehil ödülü verelim. Suudi Kralı'na Karun ödülü verelim. Eser Şeyh'e Belam ödülü verelim. 

Ebu Cehil zamanının Nobel ödülünü koyan kişi. Zamanının sanat ve edebiyatının sponsoru. Kabe duvarına 10 şiiri asan jürinin içinde. Kur'an ona 'cehaletin profesörü' diyor. Baradey Nobel almış. Tam Ebu Cehil ödülüne layık insan.

GERİ DÖNÜŞ YOK

Ülkenin büyük bir bölümünde İhvan hakimiyeti ver. Kahire ve İskenderiye önemli. Kahire'de asker polis yığılmış durumda. Bunun geri dönüşü yok. Mübarek'in yargılanması diye bir şey yok. Serbest bırakılmıyor yolsuzluktan bir davadan beraat etti. Onun mahkumiyeti sözkonusu olursa yolsuzluktan askerlere sıra gelecek. Asker bunu istemedi.

Tehlikeyi bir adam. Mısır'ın geleceğinde geri dönüş yok. Mısır'da binlerce asker sivil direnişin saflarına katıldı. Sina'da aşiretler silah kullanmaya başladı. Hakimiyetlerini İhvan'a devrettiler.

Şehrin merkezi dışındaki diğer bölgelerde kontrol İhvan'ın kontrolünde. 

SİSİ'Yİ DEVİRECEKLER

Ordunun içerisinde bir grup Sisi'yi devirecek. İhvan direnişten çekilsin bir gecede 5 bin kişiyi evinden alıp kafasına kurşun sıkıp öldürürler. Direniş ölümlerin sayısını azaltıyor.

Mısır'da direnişten başka çıkar yok. Baradey kaçmış, Viyana'daymış. Bir bulsak kapısının önünde protestoya başlayacağız.

KORKMASALAR MURSİ'Yİ ÖLDÜRECEKLER

İsrail Mısır'daki durumu bir güvenlik hamlesi olarak başlatmıştı ama güvenlik zaafiyetine dönüştü. Bundan sonra ne yapacaklarını bilemedikleri için elleri kolları bağlanmış bekliyorlar.  Batı'da İsrail'de ABD'de ne yapacaklarını bilemiyor.

Bu işleri düzenlemek için zamana ihtiyaçları var. Ya Sisi'yi öldürecekler ki bu diğerlerini korkutur. Ordudan başka bir kanat Sisi'yi görevden alacaklar. Mursi'yi kontrollü olarak göz hapsine alabilirler.

Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Mursi intihara teşebbüs etti diyorlar. Korkmasalar öldürecekler Mursi'yi. İhvan bunların peşini bırakmayacak.

SUUDİLER HAPI YUTTU

Suudiler hapı yuttu. Mekke-Medine tartışmaları başlayacak. Suudiler tarihlerindeki en düşük itibar seviyesine indi. Mısır'la İhvan'ı öldürmek isteyenler kendilerini öldürdü.

İSLAM BİRLİĞİ ÇÖZÜM OLUR MU?

Müslümanlar arasında bir birlik oluşması önemli. Sadece hükümetler nezninde değil, siviller nezninde örgütlenilmesi gerekir. Evrensel bir birliği olmayan tek dindir Müslümanlık.

İngilizler tarafından hilafet yok edildi. O zamandan beri bu eksiklik var. Müslümanları temsil edecek birini arıyorum. Kutsal birini aramıyorum. Bana mezhepleri, tarikatları değil. Allah'ı, Resulünü temsil eden biri lazım.