BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,75
ALTIN 2.382,07
HABER /  GÜNCEL

Twitter'in en büyük dolandırıcısı yakalandı

İnternetten tanıştığı şahısları, Amerika’dan ucuz iPhone 5 getirme vaadinde bulunarak dolandıran Onur Ömer E yakalandı.

Abone ol

İnternetten tanıştığı şahısları, Amerika’dan ucuz iPhone 5 getirme vaadinde bulunarak dolandıran Onur Ömer E., güven timlerinin operasyonuyla yakalandı. Zanlının, Fatih'te bir kızı evlenme vaadiyle kandırdığı da ortaya çıktı.

İddiaya göre, Amerika'da yaşayan Onur Ömer E., iPhone 5 getirme vaadiyle farklı ülkelerden çok sayıda kişinin parasını aldı. Tanıştığı kişileri bu yöntemle dolandıran zanlı bir süre ortalıktan kayboldu. Daha sonra tekrar İstanbul'a gelerek öğrenci evine yerleşti. Zanlı, bu kez de beraber yaşadığı öğrencileri iPhone 5 getireceği vaadiyle kandırdı. Uzun süre bekledikleri ürün ellerine geçmeyen öğrenciler, internetten araştırma yaptı. Zanlının daha önce dolandırdığı kişilerin Facebook'ta açtığı grubu gören twitter üzerinde de pek çok kişiyi dolandırdığını belirleyen öğrenciler durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen Fatih Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi'nde görevli güven timleri, zanlıyı akşam saatlerinde Fatih’te bir kafede yakaladı. Zanlının yakalandığını haber alan mağdurlar polis merkezine gelerek şikayetçi oldu.

EVLENECEĞİ KIZI BİLE DOLANDIRMIŞ

İstanbul’a geldiğinde arkadaş çevresi sayesinde tanıştığı bir kızı kısa sürede kandıran Ounur Ömer E., evlenme vaatlerinde bulunarak kızın ve arkadaşlarının parasını aldı. Nikahtan bir gün önce durumu öğrenen genç kız büyük üzüntü yaşadı.

Erozan’la Gürcistan’da bir gezi sırasında tanıştığını söyleyen mağdurlardan Hakan Kara, “Batum gezisi yaptığımız sırada tanıştık bu adamla. Daha sonra iPhone 4 alma bahanesiyle bizden bir miktar para aldı. Daha sonra kaçıp gitti. Ondan sonra araştırma yaptık adam hakkında ve nitelikli bir dolandırıcı olduğunu öğrendik. Biraz araştırdığımızda Amerika’da, Rusya’da ve başka ülkelerde çeşitli dolandırıcılıklar yaptığını öğrendik. Diğer mağdur arkadaşlarla toplanıp buluşarak bir plan yaptık. Polise haber vererek bu akşam yakalattık. İnternet üzerinden tanıştım bana iPhone isteyip istemediğimi sordu. Ben de isterim dedim. Ondan sonra parayı gönderdik. Gürcistan’da da küçük bir araştırma yaptığımızda Gürcistan Konsolosluğu'ndakileri bile dolandırdığını öğrendik.” şeklinde konuştu.

Erozan’ın evlenme vaadiyle kandırdığı S.F.Erdoğan’ın babası Ahmet Fuat Erdoğan ise, “ Annesi ve babası Amerika’daymış. Gelip isteyeceklermiş. Kızıma bu konuların çocuk oyuncağı olmadığını, bu şahsı tanımamız gerektiğini söyledim. Zaten daha tanımaya fırsat kalmadan, Allah’a hamdolsun ki çevredeki bazı delikanlılar meseleyi çözmüşler. Bu adamın beynelmilel bir dolandırıcı olduğunu anlamışlar. ” ifadelerini kullandı.

Gençlere de tavsiyelerde bulunan Erdoğan, “Kız, erkek bütün gençlere sesleniyorum; her konuda çok dikkatli olsunlar. “ dedi.