BIST 9.716
DOLAR 32,57
EURO 34,85
ALTIN 2.436,41
HABER /  EKONOMİ

Atatürk Havalimanı kapanacak

Türkiye'nin en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı 2016'da işlevini kaybedecek.

Abone ol

İstanbul’a üçüncü havalimanının inşa edilmesinin ardından, Atatürk Havalimanı’nın tasfiye edilmesine, 2016’dan itibaren ticaret ve kongre merkezine dönüştürülmesine karar verildi. Megakente üçüncü havaalanı için çalışmalar son aşamaya gelirken, ihale hazırlıkları sürüyor.

SADECE KARGO TAŞIMACILIĞI İÇİN

Yılda 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olarak hizmete girmesi planlanan yeni havalimanının açılmasının ardından, Atatürk Havalimanı’nın tasfiye edilmesi planlanıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar, 31 Aralık 2016’ya tarihlenen tasfiyeyi de kapsıyor. Ayamama Deresi çevresinde başlatılan yüksek prestijli turizm ve ticaret merkezi projesi kapsamında, Atatürk Havalimanı, 2016’dan itibaren ticaret ve kongre merkezine dönüştürülecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın planına göre; 31 Aralık 2016’da tasfiye edilecek havalimanı küçültülerek, sadece değeri yüksek ama hafif ürünlerin kargo taşımacılığı için uçuşlara açık olacak. Projeye havalimanı çevresindeki fuar ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi binaları da dahil edilecek. Havalimanının küçültülmesiyle ortaya çıkan araziler, ticari olarak değerlendirilecek. Elde edilen gelir ise yeni havalimanı ve şehrin inşaatı için finans kaynağı olarak kullanılacak.