BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Twitter'i sallayan adam konuştu

Twitter kullanıyorsanız mutlaka onlardan bir ya da bir kaçını takip ediyorsunuzdur.

Abone ol

Hatice Kübra

TWİT-ÜL HAVADİS- Twitter kullanıyorsanız mutlaka onlardan bir ya da bir kaçını takip ediyorsunuzdur. Takip etmiyorsanız mutlaka twitleri bir Reetweet ile düşmüştür timeline'nınıza.

"Yok düşmedi, görmedim" diyorsanız mutlaka onların başlattığı bir tag'ı TT'de görmüşsünüzdür. "Yok o da olmadı" diyorsanız, yaptıkları TT çalışmalarının ardından oluşturdukları etki haber sitelerinde haber olarak karşınıza çıkmıştır.

Çünkü Twitter'daki güçleri ve etkileri her geçen gün bir çığ gibi büyüyen bir EKİP'ten bahsediyorum size. Ramazan boyunca oluşturdukları dua halkalarıyla kocaman bir dua zinciri oluşturan, mazlumun sesini sadece Twitter'da değil tüm dünyada duyuran bu EKİP sosyal medyanın gücünü bir kez daha göstermiş oldu bizlere.

Özellikle Arakan'da yaşanan zulme karşı Twitter'da oluşturdukları hassasiyetle milyonlara Arakan diye bir olduğunu hatırlattılar. Bununla da kalmadılar... Gaziantep'te Hatay'da yaşanan olayların ardından birlik ve beraberlik ruhunu yeniden canlandırdılar insanların içinde.

Aslında ayrışmaktan, kutuplaşmaktan ziyade ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik duygusunu tek tek filizlendirdiler yüreklerde yeniden. Onun için belki de sayıları her geçen gün artıyor ve sanal denilen bu alemde kurdukları gönül bağıyla hayran bırakıyorlar kendilerine. 
 
İşte bugün klasik tabiriyle "Twitter'ı sallayan o EKİP"i ve o EKİP'in kurucusu aynı zamanda başkanı Ferudun Özdemir'i konuk ediyorum Twit-ül Havadis'e. Onlar belki de Türkiye'nin böyle organize olmuş ilk Twitter grubu. İstedim ki EKİP'i bir de başkanının ağzından dinleyelim. Lafı daha fazla uzatmadan Ferudun Özdemir'le yaptığımız o güzel söyleşiyle sizleri baş başa bırakıyorum. 

-Ne zamandan beri Twitter kullanıyorsun?

Twitter hesabım 2-3 yıldır var. Sosyal medyada aktif olan arkadaşlarımdan Said Ercan Beyfendinin “Sen mutlaka Twitter'da olmalısın“ demesiyle açmıştım… Fakat yakın bir geçmişe kadar öyle aktif kullanmadım. Ne yaptığım Radyo programlarında ne de tv programlarında….

- Twitter kullanmaya başladığında bir gün bir #EKİP olacağını ve bu #EKİP e Başkan olacağını düşünmüş müydün?

Hayır böyle bir düşünce kafamda yoktu. Tamamen spontane gelişti her şey. Yalnız ben birlik ve beraberliğin, tek bir yürek olmanın, birlikte bir çığlık olmanın önemini bilen bir kişiyim. Bunu da hayatımın her alanında gerçekleştirmeye çalışmışımdır. Sanırım #EKiP de bu tarafımın yansımasıdır…

EKİP NASIL OLUŞTU? 

-EKİP nasıl oluştu, bize biraz anlatır mısın?

Bu soruya öncelikle şuradan başlayarak cevap vermek isterim; “Ekip olmak ne

FERUDUN ÖZDEMİR VE "EKİP"LE İLGİLİ EN ÇARPICI YAZI
Adı Ferudun Özdemir

Tanımadınız mı? O zaman tanımanız ve yaptıklarını belleklerinize kazımanız için birazcık anlatayım

Türkiye'de twitter denen mecrayı, dev bir vicdan terazisine dönüştüren adamdan bahsediyorum.

Müslümanların katledildiği, yakıldığı ve zulüm gördüğü Arakan'ı, "#Arakandiyebiryervar" sloganıyla Türkiye'nin gündemine sokan adamdan bahsediyorum.

Milletinin manevi değerlerine ezeli ve ebedi bir sadakat yeminiyle bağlı adamdan bahsediyorum..

Gaziantep'teki bombalama anında toplum barut fıçısına dönüşmüşken, ekran başındaki milyonlara, "#KardesliginkalesiGaziantep" dedirten adamdan bahsediyorum
..

demek?” onu irdelemek gerekir. Ekip olmak riyasız, menfaatsiz, ortak bir aklın etrafında bütün olmak demektir. Gördüğünüz  üzre içinde ben yok, ortak bir akıl var. Birilerinin de tabi ki buna öncülük etmesi gerekir. 

Twiitter'a girdigimde gördüğüm manzara beni çok üzdü. Gençlerin boş ve gereksiz konularla hem hal olması, ülke ve dünya meselelerinden uzak yaşamasının bir göstergesiydi adeta. Sosyal medyada özellikle de gençlerde bir boşluk gördüm ve o gördüğüm boşluğu inancımdan aldığım birlik olma ve duyarlı hareket etme prensibini burada hayata geçirme kararı aldım. İstediğim bir #EKiP oluşturmak ve duyarlı insanları her kesimden her inançtan bir araya toplamaktı ama sonuç tamamen spontane oldu.

Arakan'da yaşanan katliama duyarsız kalamazdım. Hayat bulmasını istedigim ortak aklı harekete geçirmek için en güzel mesajın Arakan diye adı sanı bilinmeyen ve her gün katledilen masum insanların yaşadığı bir coğrafyayı hem ülkemize hem de dünyaya haykırmak olduğunu düşündüm. Ve
 "#ArakanDiyeBiryerVAR"  başlığında bir tweet atmaya karar verdim. Sanatçı arkadaşlarımın da duyarlılığıyla bu önüne geçilemez bir kitlesel haykırışa dönüştü. Herkes içinden gelenleri yazdı.

Açmış olduğum etiket Türkiye’de 116.000 tweet ile rekor kırarak 1. sıraya yükseldi ve TT'de dünya sıralamasında 220 dakika kalarak 30 dakika ile dünya rekorunu zorladı. Bir kaç saat içerisinde Almanya hükümeti Myammar hükümetini kınadı ve Birleşmiş Milletler'i göreve çağırdı. Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu Beyefendi girişimlerde bulundu. Sayın Başbakanımızdan açıklama gedi. Ve o mesajlar herkesi duyarlılaştırdı ve hükümetimizde olaya sessiz kalmayarak Başbakanımızın Sayın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ve Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu bölgeye gitti.

Şüküler olsun
"#ArakanDiyeBiryerVAR ve herkes bunun farkına vardı. Bu samimi gayretlerimin sonuç vermesini görünce, o zaman bu iş yarım kalmasın bir ekip olalım düşüncesi oluştu kafamda. Ve o ortak aklı bu sayede diri tutabilecegimizi düşündüm. Bir tweetle ne olur diyen zihniyet bu #Ekip in içerisinde yer alabilmek ve faydalı birtakım işler başarbilmek için sıraya geçti..

EKİP GÜCÜNÜ SAMİMİYETTEN ALIYOR! 

-Özellikle Ramazan Ayı boyunca EKİP'in Twitter'da çok aktif olduğunu gördük. Neredeyse her yazdığınız hastag TT oluyor. EKİP bu gücü nereden alıyor?

Biz bir samimiyetle yola çıktık. Baktık ki sosyal medyadaki bu boşluğu insanlar açtığımız etiketlerle doldurma telaşında bir bütün olduk ekip arkadaşlarımızla. Öncelikle güven oluştu ekiple aramızda. Sonra canla başla sarıldılar taglara ve bu ruh heyecan Ramazan ayından beri devam ediyor. Gücümüzü insanların samimiyetinden ve bize güvenmesinden alıyoruz.Yani güzel bir sinerji var işin içinde.Ve en önemlisi Duanın gücüne inanan biriyim bu Twitter'da olsa…

MİLLETİMİZ OYUNA GELMEDİ! 

- Arakan ve Gaziantep'teki olaylarla ilgili bir toplumsal duyarlılık oluşturdunuz. Bunun geri dönüşleri nasıldı?

"#Arakandiyebiryervar" tagini attıktan sonra 1 saat içerisinde Almanya hükümeti özür diledi.Başbakanımız Dışişlerileri bakanımızı ve eşiyle beraber Arakan'a gönderdi. Twitlerimizin karşılığını Arakan'da ziyasediyle aldık. İnsanlar bu çabanın boşa olmadığını gördü. Sosyal medya ilk kez bu şekilde etkin kullanılmış oldu.

Antep ile bu sinerjiyi başka bir noktaya taşıdık. Son dönemdeki terör olayları milletimiz içerisinde bir takım ayrımcılık yanlısı çatlak sesleri ortaya çıkarmıştı. Oysa tam da bu zamanda bir olmanın zamanı olduğunu düşünüyorduk.

Ve #70MilyonTekYurekAntepliyiz diyerek tüm dünyaya haykırdık. İnanılmaz bir birliktelik oldu. Gerek siyasiler gerekse stk'lar mükemmel bir birliktelik gösterdiler. Bu ruhu ve birliktelik sosyal medyada
 yansıttık ve yine sosyal hayata geri dönüşünü provokasyonlara gelinmemesiyle gördük. Twitlerimizin içeriğini özünü provokasyonlar ve oynanan oyun teşkil ediyordu. Milletimiz sosyal medyada göstermiş olduğumuz duyarlılığa sessiz kalmadı ve oyuna gelmedi. Başta siyasiler olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşlardan memleketimizin önde gelen simalarından tebrik mesajları ve dualar aldık..

GÜZEL İŞLER ALLAH'IN SİZİ SEVMESİNE VESİLEDİR! 

-EKİP'in sana karşı büyük bir sevgisi var. Bunu neye bağlıyorsun?

Sağ olsunlar hepsi harika. Canla başla çalışıyorlar.Yerlerinde duramıyorlar.Ve güzel bir birliktelik var aramızda.Bana olan sevgileri aramızda duvar olmamasından kaynaklanıyor.Onlar bana ben onlara bende onlara duygularımızı düşüncelerimizi açıkça ifade edebiliyoruz…

Ben şuna inanırım Peygamber Efendimizin (s.a.v) yakın arkadaşlarından Eyüp Sultan Hz. lerinin mekanında mübarek aylarda içki festivali düzenleyenlere dur diyeceksiniz ve bunun olmamasına vesile olacaksınız yada 
#ArakanDiyeBiryerVAR  diyerek onlarca yıldır yapılan zulmün dünya tarafından fark edilmesine vesile olacaksınız mazlumun sesi olacaksınız ya da mübarek ramazanda hergün her gece binlerce insanın dua etmesine vesile olacaksınız…

Bence bu ve bunun gibi güzel işler Allah’ın sizi sevmesine ve Sevenlerinin sizi sevmesine vesile değil midir.. Ben başka bir izah bulamıyorum eğer sizin bir izahınız varsa sizi dinliyorum? Şeyh Edabali'nin evinde Osmangazinin Kuran-ı Kerim'e göstermiş olduğu saygı ve muhabbet değil miydi gördüğü rüyaya vesile olan ! Bişri hafi hz lerinin yaşadığı olay.. Siz hayra vesile olun Rabbim ve rabbimin sevdikleri sizi seviyor inanın…

EKİP'E KATILMANIN ŞARTI NE? 

- EKİP'e katılmanın bir şartı var mı? Katılmak isteyenler ne yapmalı?

Ekibe Twitter kullanıcısı olan herkes katılabilir. Tek şartımız var o da duyarlılık ve tabiki bireysel menfaatten uzak durmak, ortak bir ses olabilmek sorunlara. Ekip üyesi olmak için yapmanız gereken #Ekip tagını Twitter profilinize yazmanız. 

TT'TE ÇIKAN TAGLAR SAMAN ALEVİ GİBİ Mİ? 

- Twitter'da TT olmak ne ifade ediyor sence? Gerçekten bir toplumsal bilinç yaratıyor mu yoksa saman alevi gibi yanıp sönüyor mu?

TT olmak gündem belirlemek demektir.Ama twitter kullanıcıları özellikle de genç nesil bunu basit bir şey sanıyor. Biz bir dünyada yaşıyor o dünyada nice sorunlar savaşlar var ve insanların sesini mutlaka bir mecradan duyurması gerekiyor. Biz buna vesile oluyoruz #Ekip arkadaşlarımızla beraber. Doğru zamanda ve doğru konuyu ele alırsanız geri dönüşümü istediğiniz gibi oluyor. Eğer saman alevi gibi olsaydı bizim taglarimiz bu kadar gündem olmazdı ve on binlerce twit atılmazdı. Biz Arakakan'da ve Antep saldırısında açtığımız taglarin boşuna olmadığını gördük.Bir farkımız var diğer açılan taglardan. Bizim taglarimiz sosyal olaylari yakinen takip edip kötü gidişe dur demek içindir.

- Sence bu işin sonu nereye gider?

Bende bilmiyorum. Ama iyi yönde gittiğinden hiç şüphem yok. Bu ekip ilerde kendini daha çok geliştirecek ve daha kalıcı işlere imza atacaktır. En azından biz kendiliğinden bir araya gelmiş her kesimden insanın birlik ve beraber olacağını ve çok önemli işler başarabileceğini göstermiş olduk.

SOSYAL MEDYA MİLLETVEKİLİ Mİ ÇIKARACAK?
İSRAİL NASIL GERİ ADIM ATTI?
EKİP FERUDUN ÖZDEMİR İÇİN NELER DEDİ?

[PAGE]

SOSYAL MEDYA MİLLETVEKİLİ Mİ ÇIKARACAK? 

-Twitter sosyal iletişim ağı olmasının yanında aynı zamanda bir siyasal iletişim aracı olarak da kullanılıyor. Sen de burada çok büyük bir kitlenin sesi oluyorsun. Sence bu kitlenin siyasal alanda temsili de mümkün mü?

Tabiki mümkün. Geçtiğimiz genel seçimlerde sosyal medyada aktif olan, bir grup arkadaşımız, başlarında Said Ercan Beyefendi başta da söylediğim gibi Twitter'a girmeme vesile olan arkadaşım, bana bir teklifi olmuştu. Sosyal medyayı temsilen Milletvekili olmamı talep ettiler. Ellerindenki gerek forum siteleri gerek Facebook hesapları gerekse Twitter'dan ciddi bir destek olacaklarını söylediler. Ben kendilerine çok teşekkür ettim.

Çünkü o tarihte bir seçim atmosferinde insanlara anlatabileceğimiz ya da yapmış olduğumuz herhangi bir başarı ya da somut bir şey yoktu. Arkadaşlarıma ben bu sebeple şu anda böyle bir şey düşünmediğimi söyleyerek kibarca teşekkür ettim. Fakat zamanla sosyal medyanın çok güçlü bir mecra olduğunu öğrendim. Bu zaman dilimi içerisinde EKİP olarak yapmış olduğumuz çalışmalar, yurt içi ve yurt dışında çok büyük sesler getirdi.

Ve bizimle aynı hassasiyeti paylaşan, binlerce insan aynı çatı altında biraraya geldi. Dolayısıyla önümüzdeki seçimlerde sesimizi daha gür duyurmak için böyle bir çalışmanın içerisinde neden yer almayalım. Neticede bir çok siyasi partinin dahi elde edemediği bir enerjiye ve binlerce gönüldaşın birlikteliğine sahibiz.

-O zaman önümüzdeki seçimlerde Ferudun Özdemir'i Sosyal Medya Milletvekili olarak görebiliriz.

Ferudun Özdemir'i sosyal medyadan milletvekili adayı olarak görür müsünüz bunu söylemek erken olur. Fakat Meclisimizde siyasi partilerin sosyal medya içerisinden, sosyal medyayı temsilen bir değil en az bir kaç kişinin Meclis'te yer alması için çalışma yapması gerektiğini düşünüyorum.

SİYASİ PARTİLER SOSYAL MEDYADA LİDERLERİN GERİSİNDE KALIYOR! 

-Siyasi partilerin zaten sosyal medya çalışmaları oluyor. Sosyal medyanın içinden birileri olması ne gibi bir farklılık getirir?

Evet siyasi partilerin sosyal medya çalışmaları var ama bunlara var denilebilir mi o tartışılır. Daha çok siyasi liderlerin ve siyasi kişiliklerin hesapları takip ediliyor. Bu da şunu gösteriyor bugün Türkiye'nin yüzde 50 oyunu almış AK Parti'nin Twitter'da takipçi sayısı ortadadır.

Fakat Başbakan Erdoğan'ın hesabının 1 milyon 780 bin takipçisi var. CHP'nin 17 bin 175 takipçisi varken Kemal Kılıçdaroğlu'nun takipçis sayısı 873 bin. MHP'nin 4 bin 300 takipçisi varken Devlet Bahçeli'nin 367 bin takipçisi var. İktidara talip olan diğer partilerin de sosyal medyada durumu ortadadır.

Türkiye'deki 15 milyon Twitter kullanıcısını sizin sosyal medyada anında ulaşabileceğiniz, refleks olarak gündemi bir anda farklı bir mecraya çekebileceğiniz bir alan olduğunu bilmeniz gerekir. Sosyal medyayı ciddiye almayanlara diyeceğim odur ki elinizdeki en büyük televizyondan gazeteden ve radyodan daha önemli, çok daha güçlü ve etkili bir araçtır.

Gördük ki Arap baharı diye bir hadise bütün kısıtlamalara, bütün yayın organlarının kapatılmasına rağmen tüm dünyayı kasıp kavurdu, yıllarca ülkeleri yöneten liderlerin devrilmesinde etkili oldu. Dolayısıyla sosyal medya içerisindeki gündemi ve refleksi takip edebilecek, bu işin bilincinde ve farkında olan ve gelişmesine katkıda bulunabilecek insanların memleket açısından ve sosyal medya kullanıcıları açısında siyasette yer almasında fayda var.

 SAHİP ÇIKMAZSANIZ DUYARSIZLIK HAKİM OLUR!

-Sosyal medya belli bir kesim için özellikle “ergen”lerin eğlence olsun diye takıldığı, sosyalleştiren değil de aksine asosyalleştiren bir mecra. Ama az önce senin çizdiğin tablo bambaşka bir manzarayı anlatıyor bize. Eleştirenlerin hiç haklı payı yok mu sence?

Siz eğer doğru kullanırsanız mecra içerisindeki milyonlarca insanı daha duyarlı bir toplum haline getirebilir, asosyallikten sosyal bir alana çekebilirsiniz. Bizim EKİP dediğimiz oluşum bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Dünyanın bir ucundaki zulüm altındaki bir toplumun sesini tüm dünyaya duyurmuştur. Onların ergen dediği sosyal medya takipçileri refleks olarak harekete geçmiş ve birlik beraberliği en güzel örneklerinden bir tanesini vermiştir. Siz bir ufuk çizmezseniz, siz sahip çıkmaz ve ciddiye almazsanız o zaman karşınıza duyarsız, sadece geyikten oluşan bir mecra çıkar.

-EKİP'in hemen hemen her gün bir TT'de bir tagı oluyor. Sizin bu gücünüzü görüp de “bizim de sesimizi duyurur musunuz?” diyenler oluyor mu?

Tabi ki oluyor hatta çok fazla talep geliyor. Bunlardan elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz.

İSRAİL'E GERİ ADIM ATTIRDI!

-
Bir örnek verir misin mesela?

Geçtiğimiz ay gelen twitlerden bir tanesinde İsrail'de bir Osmanlı camiinde şarap festivali düzenleneceğini ve bu konuda toplumun bilgilendirilmesi gerektiğini talep eden bir istek aldım. Bu gibi hassas meselelerde refleks olarak hareket etmektense konuyu araştırıyorum. Konuyu araştırması için EKİP'in destekçilerinden medya içerisinden üst düzey bir yönetici arkadaşımıza araştırmasını rica ettim. Araştırmalar üzerine bir hafta sonra konu Anadolu Ajansı'ndan haber olarak servis edildi. Aynı anda EKİP'le beraber #camideickifestivalinehayir etiketiyle konuyu dünya gündemine taşıdık. On günlük bir süreçten sonra İsrail gelen baskılar üzerine geri adım attı ve festival başka bir yerde yapıldı.


EKİP ÜYELERİ BİRARAYA GELECEK!

-EKİP'teki kişilerle yüz yüze iletişime geçiyor musunuz yoksa sadece Twitter üzerinde mi kalıyor arkadaşlıklar?

Ben İstanbul'da ikamet ediyorum. Yakında İstanbul'daki arkadaşlarımızla özel bir görüşmemiz olacak. Birbirimizi daha yakından tanıyacağımızı ümit ediyorum. Bizimkisi sanal bir birliktelik değil. Çünkü yüreği kıpır kıpır bir ekip bizimkisi... Onu her gün atılan twitlerden görebilirsiniz. Hepsi bizimle tanışmak için can atıyor. Ben de onları çok seviyorum. İnşaAllah kısmet olursa ilerde daha çok beraber olacağız yüz yüze…

ELİMİZDE ÇOK GÜZEL PROJELER VAR! 

-Özel bir mesajınız var mı peki #ekipten olmayıpta sizi takip edenlere ya da destekçilerinize?

Biz bir #EKiP olduk ve hem meleketimize hem de tüm dünyaya birlik ve beraberlikle uyum içerisinde yaşanabileceğini gösterdik. İnsan olmanın ne kadar önemli olduğunu ve bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığının ne kadar yanlış olduğunu bir kez de biz gösterdik… Gerek siyasilerimizin gerekse kurum ve kuruluşların desteklerini bekliyoruz. Çünkü elimizde çok güzel projeler var. Bunlara destek olmaları bu halkada yer almaları bizi sevindirir… #EKiP bir çok insanın kale bile almadığı sosyal medyada mazlum için can, zalim için dik duruş ve Allah için büyük bir çığlıktır… EYVALLAH…

SANATÇILARDAN VE SİYASİLERDEN EKİP'E TAM DESTEK 

Ekip Twitter'da sanatçılardan, akademisyenlerden, gazetecilerden ve siyasilerden de tam destek görüyor. Ekip'in başlattığı taglarla atılan twitler ve ardından edilen teşekkürler bunun en büyük göstergesi. 

Ekip'in kurulduğu günden bu yana tüm TT çalışmalarına katılan ve desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Murat Göğebakan da bunlardan bir tanesi. İşte ünlü sanatçı Murat Göğebakan'ın EKİP hakkındaki düşünceleri:  "İnanıyorum ki her şey küçükken güzeldir, istiyorum ki büyünce de öyle kalsın. Bir farklılığımız olsun istiyorum ve bunu bir menfaat gözetmeden olmasını istiyorum. Çünkü paranın girdiği her yerde çıkar, menfaat ve kötülük vardır. ve ne olursa olsun bunu araya sokmamaya çalışıyoruz şimdilik. İnşallah böyle de devam eder. Bu böyle olduğu süre içerisinde de niyetler güzeldir, düşünceler halistir, yüreklerde kardeşlik vardır. inşallah biz bunu başarırız."
 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer'in Antep'teki olayların ardından EKİP'in yaptığı TT çalışması için attığı twitler ise şöyle: 

 

Nejat Koçer ‏@nejatkocer : @GogebakanMurat @ferudunozdemir Allah razi olsun. Bu sevgi iklimini turkiyeye yaymak ve her konuda birlik ve beraberlige vurgu yapmak onemli. Bende Tüm #ekip i sevgiyle saygiyla selamliyor iyi aksamlar diliyorum.Allah hepinizden razi olsun..


#EKİP'İN FERUDUN ÖZDEMİR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ

EKİP'i Başkanları Ferudun Özdemir'e sordum söyleşimiz de ama bir de EKİP'in Ferudun Özdemir hakkındaki düşünceleri var. İşte onlardan bazıları:

@tikktakkk:  #EKİP saf,halis,duygularla,birbirini kollar,sever,sayar, bilinçlenir ve bilinçlendirir toplumu başkanınıda üzmez:)

@Sscirkin:  #EKiP Bızlerı dınleyen ınsandır Ferudun Ozdemır..Bızlerı anlayan..#EKiP ıne sahıp cıkan..Daha ne olsun :)


@Aysenrozkn: Ferudun Abi'mizin samimi çabası sayesinde Arakan öğrenildi ve görüldü ki sosyal medya inat ve sabırla Abi'mizin tweet'lerinden. Sonra öğrendim Arakan diye bir yer var ve kan ağlıyor.

@tahiregnl: Baskanimiz hepimize tek tek yetismeye çalısir gönul almaya çalisir :-)kendini yalniz hissetmezsin #EKİP TE 

@_OZZKAN_:  #EKİP bir sosyal medya birliği olmasına rağmen okadar güzel bir birlik ve beraberlik duygusu varki hissediyorsunuz @htckubra

@zerrinberrintnc:  #EKiP 'te Dua'larimizi ve dusuncelerimizi birbirimizle ve tum dunyayla paylasiyoruz.Sesimizi dunyaya duyuruyoruz..

@tahiregnl: #EKİP demek mazlumun yaninda olma suuru Kardeslıkte yanyana durmak Saygi göstermek herkese hakszlikta ses ckarmak

@_nuran:
ekip candır cokgüzel bir aile olduk birbirimizi görmeden tanımadan gönülden sevdik gönül bağı ile bağlandık abla abi kardeş olduk.
içten çıkarsız sevgi ailesi güngeçtikte dahada büyüyecek ve geniş bir aile olcak ekipibiz ekip anlatılmaz yaşanır kısacası..

@kardelencesine :Duanın tılsımlı gücünün isbatıdır.içinde Allah in adi gecen hakiki muhabetin müdavimlerinin adıdır.dua kardeşliğinin gücüdür hiç bitmyecek. Başkanımız online olunca aile reisinin eve getirdiği güven muhabbet heyecan ve sevinçle karşilanir..Allah şeytanı bu ekipten uzak tutsun.