BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  GÜNCEL

Engelli kıza tecavüz!

Edirne’de, sağır ve dilsiz olan 14 yaşındaki bir kızın tecavüz edilerek hamile bırakılmasıyla ilgili 2'si kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Edirne'de sağır ve dilsiz olan 14 yaşındaki Z.K. isimli kız çocuğun cinsel istismara uğradığı ihbarı üzerine polis soruşturma başlattı. Polis ihbarın ardından Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencisi olan Z.K.'nın psikolog ve işaret dilinden anlayan uzman eşliğinde ifadesini aldı. Özürlü genç kızın işaret dili uzmanları eşliğinde alınan ifadesinin ardından polis, inşaat işçileri M.Ş., M.E. ve İran uyruklu M.A.N.'yı gözaltına aldı. Dilaverbey Mahallesindeki bir metruk binaya götürerek küçük kıza tecavüz ettiği öne sürülen inşaat işçileri M.Ş(39), M.E (35) ve İran uyruklu M.A.N (25) gözaltına alındı. Zanlılar Emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri adli makamlar tarafından serbest bırakıldı. Soruşturmayı derinleştiren Edirne polisi daha sonra aynı iddialarla gözaltına alınan Y.D. ile N.A.( 56)'yı da, mahkemedeki ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüphelilerin serbest kalmasından sonra Z.K. ailesine teslim edildi. Özürlü genç kız, geçtiğimiz günlerde burnundan kan gelmesi üzerine annesi Semra K. tarafından Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan kontrollerde özürlü genç kızın 14 haftalık hamile belirlendi.

2'Sİ KADIN 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Hastane yönetiminin durumu polise bildirmesi üzerine Edirne Polisi, Z.K.'nın ifadesini 3 işaret dili tercümanı ve psikolog eşliğinde aldı. Z.K.'nın işaret diliyle tarif ettiği Çavuşbey Mahallesinde ve Dilaverbey Mahallesinde adreslere gidildi ve burada 2'si kadın 8 kişi gözaltına alındı. Yaşanan bu olaylar üzerine daha önce Devlet koruması altına alınmayan Z.K., Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sosyal Hizmetler tarafından korunma altına alınmasını talep etti.

KÜRTAJ İÇİN AİLENİN RIZASI GEREKİYOR

Tecavüze uğradığı öne sürülen Z.K.'nın annesi Semra K. ise, gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. Polis ekiplerince ek ifadesine başvurulan Z.K.'nın emniyetteki işlemlerinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kaldırılacağı öğrenildi.

Z.K.'nın velayeti ailesinde olduğu için, aile henüz cerrahi müdahaleye (kürtaj için) izin vermedi. Eğer Z.K. devlet korumasına alınırsa, kararı mahkeme verecek. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.