BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Twitter yeniden açıldı mı? SON DAKİKA

Dün gece 23.30 sularında erişime kapatılan Twitter'a 14.30 itibariyle kullanıcıların bir kısmı girebilmeye başladı. Twitter açıldı ancak tamamen değil.

Abone ol

Twitter'a girişler mahkeme kararlarına uymadığı için kapatılmıştı. Dün gece 23.30 sıralarında gelen Twitter yasağı için bugün kurum devreye girdi. Twitter Türkiye'den bir avukatla anlaştı ve onu Ankara'ya gönderdi.

Twitter’ın Ankara’da yürüttüğü görüşmeler sonrasında ise Twitter'e girişlerin kısmen açıldığı haberi geldi. Pek çok kullanıcı, herhangi bir ayar yapmadan siteye girebildiğine dair tweetler attı.

Bazı bölgelerde İnternete 3G ile bağlanan kullanıcılar da twitter’a erişimde bir sorun yaşamadı.

PEKİ YASAK KALKTI MI?

TİB yetkilileri yaptığı açıklamada 'Yok öyle bir şey. Açılma söz konusu değil" dedi. Ancak bu açıklamalara rağmen bazı kullanıcılar an itibariyle Twitter'a girebiliyor. Twitter açıldı söylentilerinin çıkma sebebi de bu kısmi girişler. Kadıköy, Merter ve Avcılar gibi İstanbul'un bazı semtlerinde kullanıcılar Twitter'a yer yer girebiliyor.

İŞTE KULLANICILARIN 'AÇILDI' BİLGİLERİ
screen-shot-2014-03-21-at-3.14.22-pm.png
screen-shot-2014-03-21-at-3.14.29-pm.png
screen-shot-2014-03-21-at-3.13.52-pm.png

AVUKATLAR ANKARA'DA

İnternethaber.com twitter'in açıklaması için girişimlerin başladığını ve Twitter'in Türkiye'den avukat Gönenç Gürkaynak'i temsilci yaptığını duyurmuştu.

Avukat Gürkaynak sabah saatlerinde acil olarak Ankara'ya uçtu ve TİB Başkanı Ahmet Cemaleddin Çelik ile biraraya geldi. Twitter'in avukatı Türk mahkemelerinin verdiği kararları uygulayacaklarını bildirmek için masaya oturdu.  TİB'in bu görüşmenin neticesine göre Twitter'i tamamen erişime açabileceği bildiriliyor. Ancak henüz bu yönde bir açıklama gelmiş değil.

TWİTTER'IN KAPANMASINDAKİ ASIL MESELE BU

Aslında Twitter'ın kapanma sürecinin temel nedeni kurumun bugüne kadar Türkiye'de bir temsilci dahi bulundurmaması ve Türk hukuk sisteminin aldığı kararları uygulamaması var.

Türk mahkemeleri bugüne kadar Twitter'la aldığı şikayetlerde bir muhatap dahi bulamadı. Hükümet Twitter'ın fişini çekince ABD merkezli şirket zorunlu olarak bir avukat tutmak ve kendisini temsilci olarak göstermek durumunda kaldı.

TİB NİYE KAPATMIŞTI?

TİB, twitter'i kapatma sebebini bu sabah yazılı bir açıklama ile ayrıntılı olarak duyurmuştu. Twitter'ın alınan hiçbir mahkeme kararını uygulamadığı duyurulmuş ve bunun gereği yapıldığı taktirde sosyal medya mecrasının iletişime açılacağı vurgulanmıştı.


DNS AYARI DEĞİŞTİRME TWİTTER'A GİRİŞ YOLU (DNS değişikliği nasıl yapılır? TIKLAYIN)

TWİTTER CEP TELEFONU DNS AYAR DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR? (TIKLAYIN)

YASAKLI SİTELERE PROXY İLE GİRİŞ YÖNTEMİ TWİTTER'A GİRİŞ (TIKLAYIN)


MAC BİLGİSAYARLAR İÇİN DNS AYARLARI DEĞİŞTİRME (TIKLAYIN)

TWİTTER'E SMS İLE NASIL GİRİLİR? (TIKLAYIN)