BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.497,94
HABER /  GÜNCEL

Twitter fenomeni 'Ankara Kuşu' gözaltına alındı

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

ANKARA'da, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 'Ankara Kuşu' kullanıcı adlı Twitter fenomeni gözaltına alındı. Hesabı Gebze'de yaşayan yerel bir gazetecinin kullandığı ortaya çıktı.

Abone ol

Son dönemde yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken sosyal medya platformu Twitter'da @Ankarakuşu isimli hesabı kullanan kişi deşifre oldu ve gözaltına alındı. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Kuşu hesabı ile sürekli polemik yaşamış ve hesabı kullanan kişinin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi olduğunu idda etmişti. Hesabı kullanan işi Gebze'de yaşayan yerel bir gazeteci çıktı.

Gebze'deki evinde gözaltına alındı

Son dönemde hakkında bir çok suç duyurusu yapılan Ankara Kuşu hesabı üzerinde Bilişim Polisinin yaptığı araştırma sonucu hesabı Oktay Yaşar isimli yerel gazetecinin yönettiği anlaşıldı. Hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma yürütülen Yaşar, sabaha karşı Gebze'deki evinde gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor

Gebze'de bir dönem yerel gazetecilik yapan Oktay Yaşar, 2016 senesine kadar bariyertv isimli haber sitesini yönetiyordu. Oktay Yaşar'ın sahibi olduğu iddia edilen Ankara Kuşu isimli twitter hesabı, son zamanlarda provakatif içerikli yayınlarıyla görülüyordu. Özellikle devletin önemli kurumlarını kulis bilgisi adı altında hedef alıyordu. Ankara Kuşu hesabının 500 binden fazla takipçisi bulunuyordu. Hesaba şuanda erişilemiyor.

Ankara kuşu hesabı dondu

O.Y'nin gözaltına alınması sonrasında twitter da Ankara kuşu hesabını askıya aldı. 

ankara kuşu kim