BIST 9.547
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.489,49
HABER /  GÜNCEL

Tweet yüzünden bir haberci daha işinden oldu!

Today's Zaman muhabiri Mahir Zeynalov'un attığı tweetler üzerine sınır dışı edilmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, Kanal Avrupa'nın haber müdürü de benzer sebeplerle istifa etti.

Abone ol

Kanal Avrupa'nın haber müdürü ve aynı kanalda yayınlanan 'Ateş Çemberi' adlı programın sunucusu Remzi Meziroğlu baskılara dayanamayarak görevlerinden istifa etti.

Kanal Avrupa'da yedi yıldır çalışan Meziroğlu da Zeynalov gibi attığı tweet'lerden dolayı 'paralel yapı' suçlamalarına maruz kaldı. Meziroğlu'nun, Türkiye'deki danışmanların Kanal Avrupa’yı da tehdit etmesi üzerine istifa ettiği iddia ediliyor.

BASKILARA MARUZ KALDIM 

İstifasıyla ilgili basın açıklaması yayınlayan Meziroğlu, Türkiye’de 'paralel devlet' söylemi üzerinden toplumun algısıyla oynanması karşısındaki tepkisini Kanal Avrupa’nın yayın politikası gereği ekranda dile getirmediğini, ancak dünyanın 160 ülkesinde Türkçe öğreten, eğitim hizmeti veren okullar açılmasını sağlayan harekete bizzat Başbakan Erdoğan tarafından çete, örgüt, Haşhaşi gibi çok ağır ifadeler kullanılması, yolsuzlukların unutturulması için birçok anti demokratik yola başvurulması karşısında birçok meslektaşı gibi tepki gösterdiği için baskılara maruz kaldığını söyledi.