BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Tüzmenden rekor tazminat davası

Devlet Bakanı Tüzmen'den hakkında iddialar ortaya atan Anadol'a rekor tazminat davası açtı.

Abone ol

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, CHP TBMM Grup Başkan Vekili Kemal Anadol'un kendisi hakkındaki iddiaları ile ilgili olarak, 1 milyon dolarlık tazminat ve ayrıca ceza davası açtı.

Tüzmen, yaptığı yazılı açıklamada, Anadol'un kendisi ile ilgili olarak mesnetsiz iddialarda bulunduğunu, sahte ihbar mektubunu belge diye kamuoyuna sunduğunu savundu.

Bugüne kadar şahsına yöneltilen eleştiri ve suçlamalarla ilgili yargı yolunu kullanmamaya özen gösterdiğini belirten Tüzmen, ''ben bunları yanıtladım. Ancak insanların onuru ile oynamanın bu kadar basit olmaması gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Tüzmen, ''ancak, takdir edersiniz ki bunun da bir sınırı vardır. Ne yazık ki Sayın Anadol bu sınırı aşmıştır. Hiçbir belgeye dayanmadan yaptığı açıklamalar Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre de suçtur. Kişilik haklarıma ağır saldırıdır" diye konuştu.

Bu nedenle Anadol hakkında, şahsına yönelttiği iftiralarla ilgili olarak 1 milyon dolarlık tazminat ve ayrıca ceza davası açtığını belirten Tüzmen, "bundan sonrasına yargı karar verecektir. Muhalefetin iktidarla ilgili muhalefetini saygıyla karşılıyorum. Ancak, bunun gerçek temelde ve doğru bilgilerle olması gerekir" ifadesini kullandı.

İddialara yanıt vermeye devam etti

Anadol'un iddialarına da yanıt veren Tüzmen, petrol ürünleri ile ilgili iddia için, söz konusu ürünün ithal edilmediğini, depolarda beklediğini ve TÜBİTAK ile ODTÜ raporlarının ortada olduğunu söyledi.

'Aziz Eren' isminin sahte olduğunu belirten Tüzmen, bu durumun müfettiş raporlarınca da sabit olduğunu ve bu ihbar mektubu ile ilgili iddiaların da tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti.

Irak'a petrol ürünleri sevkıyatına yönelik iddiaların da tamamının asılsız olduğunu belirten Tüzmen, savcılığın sevkıyatları durdurma kararı almadığını, kararın devletin bütün kurumlarının görüşü alındıktan sonra verildiğini, daha sonra Bakanlar Kurulu kararının çıkarıldığını söyledi.

Otomobil kaçakçılığının üstünün örtülmesi iddiası ile ilgili olarak da Tüzmen, ''olayla ilgili soruşturma benim dönemimde başlatılmıştır. Soruşturmayı yürüten müfettişler görev başındadır. Sonuçlanan dosyalar anında yargıya intikal ettirilmiştir. Dosyaları yargıya göndermek olayı örtmek anlamına geliyorsa Anadol'un iddialarına diyecek bir şey yoktur'' diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi, Tüzmen'i ve bazı gümrük bürokratlarını Gebze'de akaryakıt kaçakçılığı yapan Sahra Kimya'dan rüşvet almakla suçluyor.