BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.428,63
HABER /  POLİTİKA

Tüzmen bombayı lanetledi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, partisinin İstanbul İl Teşkilatı'na yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı.

Abone ol Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, patlama meydana gelen AK Parti İstanbul İl binasında incelemelerde bulundu. Tüzmen, "Masum insanlara karşı yapılan bu şerefsizce saldırıyı lanetliyoruz." dedi.

Sütlüce'deki il binasına gelerek inceleme yapan Kürşad Tüzmen, binadan çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Saldırıyı 'şerefsizce' olarak niteleyen Tüzmen, terörün bugüne kadar amacına ulaşamadığını ve bundan sonra da ulaşamayacağının altını çizdi. Tüzmen, "Yaralılara acil şifalar diliyorum. Şimdi onları ziyarete gideceğim. Masum insanlara karşı yapılan bu şerefsizce saldırıyı lanetliyoruz. AK Parti'nin yeni binasına böyle bir saldırının yapılması, hepimizin lanetlemesi gereken bir olaydır." şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Pabuşçu da, Pazartesi günü saat 14.45 sıralarında karanlık odaklarca il binasına yapılan bombalı saldırıda 2'si polis, 3'ü teşkilat personeli olmak üzere 10 kişinin yaralandığını, bunlardan 5'inin ilk tedavilerinin ardından taburcu edildiğini söyledi. Yaralı 5 kişinin tedavisinin halen devam ettiğini, bir polis memurunun gözünü kaybettiğini ifade eden Pabuşçu, parti görevlisi bir arkadaşlarının da durumunun ağır olduğunu ve halen yoğun bakımda olduğunu ifade etti. Pabuşçu, "Ülkemizin huzuruna ve AK Parti'nin halkımıza hizmet çabalarına sekte vurmayı hedefleyen bu menfur ve karanlık saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralılara da Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Bu vesileyle tüm kardeşlerimize ve milletimize söylemek istediğim şudur; bu tür alçakça saldırılar bizi milletimize hizmet yolunda çabalamaktan asla alıkoyamaz, yıldıramaz, sindiremez ve korkutamaz. Biz her zamankinden daha kararlı ve azimli çalışmalarımıza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Azizi Pabuşçu, basın mensuplarının olayın oluş şekline yönelik sorularını cevap vermekten kaçındı. İhmal olup olmadığına ilişkin soruya da, "Olayın oluş şekliyle ilgili dile getirilen iddialar spekülasyondan ibarettir. Kamera görüntüleri mevcut. Bunlar hepsi inceleniyor, kısa sürede failler ortaya çıkacak. İhmal olup olmadığından ziyade, önemli olan eldeki bulgularla sonucu gitmektir." dedi.


(CİHAN)