BIST 10.628
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.424,80
HABER /  POLİTİKA

Tüzmen, bizim işimiz dalga dedi

Bakan Tüzmen ekonomide oluşabilecek 3. bir dalgaya hazırlıklı olduklarını söyledi.

Abone ol

Son zamanlarda ekonomik gündeme yerleşen 3. dalga tartışmaları Tüzmen'in gündemindeydi.  Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, "Dalga bizim işimiz. Buna da hazırlıklıyız. Bu konuda bir sıkıntı yok" dedi.

Tüzmen, Türkiye'deki cari açığın 'dış ticaret' kaynaklı olduğunu ve bu yıl 40 milyar dolar civarında bir açık beklendiğini anımsattı.

BİZ ASKER MİLLETİZ

İhracata dayalı kalkınmanın benimsendiği Türkiye'nin, bu modelin gereklerini de yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Bakan;"İthalat fazlasından kaynaklanan cari açığın işsizliği de artırdığına işaret eden Tüzmen, cari açığın bu açıdan ayrı bir önem taşıdığının altını çizdi. Aşırı değerli Türk Lirası'nın ithalatı teşvik ettiğini dile getiren Bakan Tüzmen, Türk Lirası'ndaki her yüzde 10'luk artışın Türk dış ticaretine 5 milyar dolarlık ithalat artışı olarak yansıdığını anlattı. İhracatın ithalatı karşılama oranını artırabilmek için, Bakanlar Kurulu'nda kabul gören ihracat gelirinin yüzde 1'inin ihracatı teşvik için harcanması görüşünün de takipçisi olacaklarını sözlerine ekleyen Tüzmen, "Biz asker milletiz. Şimdi de dış ticaret askerleri yetiştirmeliyiz" şeklinde konuştu.