BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Kazandan erken seçim iddiası

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, erken seçim iddiasında bulundu

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, ''Parlamentonun olağanüstü toplantısında bir erken seçim kararı alınabilir'' dedi. Kazan, Saadet Partisi Diyarbakır il binasında düzenlenen basın toplantısında, hassas olan bölgenin medeniyetlerin doğduğu ve tarihi değerlere sahip olduğunu, bu nedenle bölgeye dış güçlerin göz diktiğini söyledi.

Bölgeyi eninde sonunda bu devletten koparıp kendi menfaatlerine alet etmek isteyenlerin bulunduğunu, bölgede hesabı olanların olduğunu kaydeden Kazan, Refahyol döneminde bitirdikleri terörün birdenbire yeniden başladığını belirtti. Bunun arkasında ABD'nin bulunduğunu ve 1 Mart tezkeresinde kendisine kuzeyden geçme imkanı verilmemesinden dolayı Türkiye'den bunun intikamını almaya çalıştığını savunan Kazan, ABD'nin bölgeyi karıştıracağını ve PKK'nın arkasında da ABD'nin bulunduğunu ileri sürdü. ABD'nin Irak'ı işgal ettikten sonra böldüğünü, Irak'ın başına Talabani, kuzey Irak'ın başına da Barzani'yi getirdiğini aktaran Kazan, şöyle konuştu:

''Şimdi birdenbire bu gelişmeler PKK'nın varlığını ikinci dereceye itti. İkinci dereceye itilmişliği sebebiyle yeniden kendilerinden söz ettirebilme düşüncesiyle eylemlere başladılar. Bu terör bundan başladı. Ama bunların sona ermesi için önümüzde seçim gözüküyor. Ayın 19'unda parlamento toplanıyor. Olağanüstü toplantının gündeminin belli olması lazım. Gündemi de belirlemişler.

Demişler ki AB ile olan ilişkilerde uyum yasaları var. Bunların çıkarılması gerekiyor. Bu nedenle parlamentoyu olağanüstü toplantıya davet etmişler. Ama bu olağanüstü toplantıda bir erken seçim kararı alınabilir. AB ile ilgili uyum kanunlarını çıkaracağız şeklindeki açıklama bu maksadı gizleyen açıklama olabilir. Türkiye erken seçime gidebilir. Türkiye'nin erken seçime gitmesi millet için fırsattır. ''

Bir gazetecinin Diyarbakır'daki patlamayı nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu Kazan, şöyle yanıtladı: ''Son meydana gelen olay bir tertiptir. Zaten böyle olduğu belli. Bomba düzeneğini bir termosun içine koymuşlar. Elbette bunu düzenleyenler var. Bunu düzenleyenler kimdir? Bunu, devlet sonuna kadar araştırmalıdır. Sağdan soldan birtakım ve Türkiye'nin parçalanmasını adeta candan özleyen mihraklar bunu üstlenebilir. 'Biz yaptık, ettik' diyebilir. Diyarbakır'da son meydana gelen olay bir provokasyondur. Emniyet Müdürlüğünün geniş kapsamlı araştırma yapacağına ve sonuca ulaşacağına inanıyorum.''