BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL

Tuzlada ucuz konutlara hücum

Tuzla'da ucuz konutlardan almak isteyenler için kayıt merkezi oluşturuldu. Başvuru şartları şöyle:

Abone ol

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından alt gelir grubu sahiplerine yönelik Tuzla'da inşa edilecek 660 konut için müracaat etmek isteyenlere yönelik kayıt merkezi oluşturuldu. Tuzla Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, dün başlayan ve 31 Mayıs 2007'de sona erecek başvurular için, belediye binasının arka bölümünde kayıt merkezi oluşturuldu.

Başvuruların ilk gününde olduğu gibi ikinci gününde de kayıt merkezinde yoğunluk yaşanırken, kayıt salonunda bulunanların başvurularının öncelikli alınması için Belediye Başkanı Mehmet Demirci'nin talimatıyla numara sistemine geçildi. Aylık gelirleri 840 YTL'nin altında olan vatandaşların yararlanabileceği Tuzla Konutları'na ilk müracaat sırasında 2 bin YTL ödeniyor.

Kura çekiminin ardından konut sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar 5 bin YTL daha ödeyerek peşinatı 7 bin YTL'ye tamamlayacak. Geriye kalan konut bedeli ise evlerin teslim edilmesinin ardından 180 aya kadar vade ile 210 YTL ile 363 YTL arasında değişen taksitlerle ödenecek. Tuzla konutlarından, şehit aileleri, gazi, malul, dul ve yetimler öncelikli olarak yararlanabilecek.