BIST 9.998
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.402,70
HABER /  POLİTİKA

CHP ile ittifaka sıcak bakıyor

Seçim ittifakı arayışları tüm hızıyla sürüyor. HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan'dan mesaj var.

Abone ol

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, seçim ittifakı için görüşmeler sürdürdüklerini belirterek, "Ağırlıklı olarak CHP ile bir ortaklığa daha olumlu yaklaşıyoruz" dedi. Okuyan, parti genel merkezinde, Genç Liderler Derneği Başkanı Obahan Obanoğlu ve beraberindekileri kabul etti.

Gençlerin siyasette etkin görev almasını desteklediklerini belirten Okuyan, seçilebilme yaşının, kişinin yetişkin sayıldığı 18'e düşürülmesi gerektiğini savundu. Seçimin yapılacağı 22 Temmuzda siyasetin halk tarafından yeniden şekillendirileceğini anlatan Okuyan, AK Parti'nin günlerinin sayılı olduğunu, halkın da düzenlediği mitinglerle bunu ortaya çıkardığını ifade etti.

Genelkurmay Başkanlığı bildirisinin zamanlamasına dikkati çeken Okuyan, buna, hükümetin partilerarası uzlaşı aramamasının sebep olduğunu ifade etti. Okuyan, bir soru üzerine, "Seçim ittifakı için görüşmelerimiz sürüyor. Ağırlıklı olarak CHP ile bir ortaklığa daha olumlu yaklaşıyoruz" yanıtını verdi. Obanoğlu ise sivil toplum kuruluşları olarak gençlerin siyasette aktif rol oynamaları için çalıştıklarını bildirdi.