BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

Tuzlada seminerler başladı

Tuzla Belediyesi Hanımlar Kulübü tarafından düzenlenen “Sağlıklı Beslenme” seminerleri başladı.

Abone ol

Tuzlalı hanımların yoğun ilgi gösterdiği seminerlerin ilk konusu “Beslenmede Temel Bilgiler” başlığını taşıdı. Semineri sunan gıda mühendisi Şeyda Özkan; beslenmenin tanımını, besin öğelerini, besin gruplarını, bedensel, ruhsal ve sosyal sağlık ile beslenmenin temel ilişkisini anlattı. Özkan, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için beslenmeye önem verilmesinin gereğine vurgu yaptığı konuşmasında, mutfakların sorumlusu olan hanımların bu noktada doğru bilgilendirilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Tuzla Belediyesi Hanımlar Kulübü tarafından düzenlenen “Sağlıklı Beslenme” seminerlerine önümüzdeki haftalarda da devam edilecek. Seminerlerin sonunda yaşam kalitesini yükseltecek beslenme bilgilerinin verilmesi hedefleniyor.

Bu arada; Hanımlar Kulübü"nde düzenlenen Perşembe konferansında, psikolog Müberra Yılmaz, “Davranış Sorunları”nı anlattı. Uyum ve davranış sorunlarının gelişim döneminin meydana getirdiği normal bir davranış olabileceği gibi gerçek bir davranış sorununun oluşabileceğine ve bunun sebeplerine değinen Yılmaz, çocuklarda, intikam alma, dikkat çekme, dış etkenler, yetersizlik gibi nedenlerle davranış sorunlarının meydana geldiğini ve bu sorunlarla nasıl baş edilebileceğini anlattı.

Uyumsuzluk çeşitlerine vurgu yapan Yılmaz, çocukların ilk öğretmenlerinin anne-babaları olduğunu söyledi. Ebeveynlerin bazı davranışlarına dikkat etmemesinin çocukların yanlış davranışları öğrenmesine sebep olabileceğine dikkat çeken psikolog Yılmaz, bundan dolayı da her şeyden önce ebeveynlerin tutarlı davranışlarda bulunması gerektiğini belirtti.