BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tuvalete giderken canından oldu!

Prostat rahatsızlığı olan kişi tuvalet ihtiyacını gidermek isterken canından oldu. Çünkü o kapağı kapamayı herkes ihmal etmişti.

Abone ol

Adana'da briket imalathanesinde çalışan ve ağır prostat rahatsızlığı olan bir kişi, sabah erken saatlerde işe geldikten sonra, motosikletinden inerek, tuvalete gitmek isterken kapağı yarı açık olan fosseptik çukuruna düşerek hayatını kaybetti.

Olay, merkez Sarıçam ilçesi, Sofulu yakınlarında Kozan yolu üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunun arka tarafındaki briket imalathanesinde meydana geldi. İddiaya göre, Abit Karkin'e ait briket imalathanesinde çalışan İbrahim Kaplan(50), dün çalışmak için Şehit Erkut Akbay Mahallesi 2757 sokak, 8 numaralı evinden sabahın erken saatlerinde çıkarak iş yerine geldi. Ağır prostat rahatsızlığı bulunan Kaplan, gelir gelmez, motosikletini çalışır vaziyette bırakarak kaskı ve eldivenini çıkarmadan imalathanede bulunan tuvalete girmek istedi. Kaplan ancak, kapağı yarı açık alan fosseptik çukuruna düştü.

Kaplan, düştüğü çukurdan bir daha çıkamayarak hayatını kaybetti.

Daha sonra briket imalathanesine gelen Kaplan'ın mesai arkadaşları Hasan Karkin ile kardeşi Şenol Karkin motosikletin çalışır vaziyette olduğunu ancak İbrahim Kaplan'ın ortalıkta olmadığını fark etti. Karkin kardeşler, Kaplan'ı baktıkları tuvalette, düştüğünü şüphelendikleri fosseptik çukurunda bulamadı. Karkin kardeşler, motosikleti akaryakıt istasyonuna çektikten sonra çalışmaya başladı.

Bu arada, Zülfiye Kaplan her zamanki gibi eşi akşam eve gelmeyince ve işyerinde de olmadığını öğrenince Cumhuriyet Polis Merkezi'ne kayıp başvurusunda bulundu. Aradan bir gün geçtikten sonra Kaplan'ın mesai arkadaşları Karkin kardeşler, Kaplan'ı aramaya başladı. Dün baktıkları fosseptik çukurunu bugün tekrar inceleyen kardeşler bu kez çukurda suyun içinde kask gördü ve hemen durumu polise haber verdi. Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Asayiş Şube ekipleri olay yerine geldi. Polis, bu arada Can-Kur'dan da destek istedi. Güvenlik şeridi çekildikten ve savcı geldikten sonra Can-Kur, çukurda olduğu belirlenen cesedi, kurtarma aracının vinci ile fosseptik çukurundan çıkardı. Kaplan'ın cesedi, kafasında kaskı ve elindeki eldiveni ile çukurdan çıkarıldıktan sonra savcı tarafından incelendi. İlk gözlemlere göre İbrahim Kaplan'ın vücudunda herhangi bir darp olmadığı çukura düşüp öldüğü anlaşıldı. Ancak ceset, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kaplan'ın eşi Zülfiye Kaplan ise Cumhuriyet Polis Merkezi'nde ifade verdi. Kaplan, ifadesinde eşinin ağır prostat rahatsızlığı olduğunu, çok sık tuvalete gittiğini söyledi.