BIST 10.843
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Dünyada 14 ülke karalistede!

ABD'de Noel arifesinde meydana gelen saldırı girişiminin yarattığı panik ve tartışma sürüyor. İşte karalistedeki ülkeler;

Abone ol

ABD'de Noel arifesinde meydana gelen saldırı girişiminin yarattığı panik ve tartışma sürüyor. Son olarak New Jersey eyaletinde bir yolcunun güvenlik kontrolüne girmemesi üzerine havaalanı alarma geçerken, Washington yönetimi de birbirinden sert güvenlik önlemlerini açıkladı.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı nezdindeki Ulaştırma Güvenlik Yönetimi, getirilen yeni düzenlemelerin yanısıra 14 ülke vatandaşlarına daha sıkı güvenlik önlemi alınacağını açıkladı.

14 ÜLKE KARALİSTEDE

Açıklamaya göre, vatandaşları daha sert aramalara tabii tutulacak olan ülkeler İran, Sudan, Suriye, Afganistan, Pakistan, Nijerya, Yemen, Lübnan, Libya, Somali, Suudi Arabistan, Cezayir, Küba ve Irak. Uygulamanın bu ülkelerden aktarma yapanlar için de geçerli olduğu belirtildi.

Söz konusu ülkelerden gelen yolcuların üzerlerinin elle aranacağı, el bagajlarının daha sıkı inceleneceği ve gerekirse patlayıcı madde dedektörlerinden ve detaylı tarayıcılardan geçirileceği açıklandı.

HAVAALANINDA KAÇAK YOLCU PANİĞİ

ABD'de yeni getirilen bu düzenlemelerin olası saldırıları engellemekte ne kadar etkili olacağıyla ilgili tartışmalar sürerken, New Jersey'de yaşanan bir gelişme ülkedeki paniğin boyutlarını ortaya koydu.

New Jersey’deki Newark havaalanının, bir kişinin çıkış kapısından içeri girdiği tespit edildi. Bunun üzerine güvenlik alarmı verildi ve havaalanı kapatıldı.

Ulaştırma Güvenlik Yönetimi sözcüsü Sari Koshetz, yaptığı açıklamada olayın havaalanının C terminalinde meydana geldiğini belirterek, “Bir kişi çıkış kapısından yasak bölgeye girdi, derhal bütün operasyonları durdurduk” dedi.


Yılbaşının ertesinde yaşanan bu olay, uçağını bekleyen binlerce yolcunun havaalanında adeta sefil olmasına neden oldu. Bütün yolcular tekrar dedektörlerden geçiriliyor. Türkiye saatine göre, gece yarısından sonra ortaya çıkan kriz, halen devam ediyor. Yetkililer söz konusu şahsı bulmak için yoğun çaba harcıyor.