BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşte kar yağışı beklenen iller

Türkiye soğuk havanın dalgasının etkisine girdi. Peki dondurucu soğuk daha ne kadar sürecek? İşte il il hava durumu.

Abone ol

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da hava çok soğuk bugün yağış daha çok sulu kar şeklinde ve hafif olacak, Trakya kesiminde güneş de göralecek. Ankara'da kar hafif olarak sürüyor, bu gece kuvvetli buzlanma ve ayaz var. İzmir parçalı bulutlu ve çok soğuk 10 derece. Bursa'da görülen kar yağışı öğleden sonra kesilmeye başlayacak. Adana yağmurlu ve soğuk.

MARMARA

Marmara'da hava çok soğudu, sıcaklık en fazla 5 dereceye çıkabiliyor. Kar yağışları gece oldukça etkiliydi, bugün ise Kocaeli, Bilecek, Bursa arasında hafif olarak sürecek, Trakya kesiminde güneş çıkmaya başladı. Bugün yaşamı en olumsuz etkileyecek gece beklenen kuvvetli buzlanma. Çarşamba günü ise sıcaklık yeniden 15 dereceye çıkacak.

İÇ ANADOLU

İç Anadolu'nun tamamında kar var. Ama en kuvvetli Sivas, Yozgat, Nevşehir arasında yağacak. Sıcaklık 3 dereceyi geçmiyor. Yarın kar sona eriyor, yaşamı gece beklenen don ve kuvvetli buzlanma kötü etkileyebilir.

EGE

Ege'nin iç kesimlerinde gece yağan karın ardından, bugün yağşı zayıfladı, öğleden sonra güneş çıkacak. Kıyılarda hava açık ama bölgenin tamamı çok soğuk, Bodrum dahi 10 derece, bu gece don ve buzlanma var. Bölgenin yeniden ısınması Çarşamba gününu bulacak.

AKDENİZ

Güneyde Adana ve Güneydoğu boyunca sağanak yağmur var, Akdeniz de çok soğuyor, Adana 14, Diyarbakır 10 derece. Antalya parçalı bulutlu 15 derece, Akdeniz'de bu gece hafif don oluşacak, sera üreticileri tedbir almalı.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu kar yağışının en yoğun olacağı bölge. Bölge halkı terbirli olmalı, birçok yol ulaşama kapanabilir, hava ve kara uluşamı da aksayabilir. Erzurum'dan Van'a kadar kar olacak, hatta Malatya'ya da akşam kar yağacak, ancak kar yarın birçok kentte kesilecek.

KARADENİZ

Karadenizliler dikkat:. bu sefer gelen kar yağışı daha geniş alanı etkiliyor. Kıyılarda karayel sert ve dondurucu esiyor.B olu'da kar öğle saatlerinde zayıflayacak ama Kastamonu, Çorum, Tokat, Gümüşhane ve yaylalar boyunca yoğun kar bekleniyor. Yağışlar yarın kesilecek, bu geceden itibaren buzlanmaya dikkat edilmeli ve sis de var.

BAZI İLLERDE GÜN GÜN HAVA SICAKLIKLARI

[PAGE]

İSTANBUL

EDİRNE

BURSA

İZMİR

[PAGE]

ESKİŞEHİR

DENİZLİ

KAYSERİ

SİVAS

[PAGE]

ANKARA

ADANA

ANTALYA

HATAY

[PAGE]

ZONGULDAK

SAMSUN

TRABZON

DİYARBAKIR

[PAGE]

MALATYA

ERZURUM

VAN

KARS