BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL

Tuvalet yok yemek yok

Dünya Gazetesi, tarihinin en zor günlerini geçiriyor.

Abone ol

Bir süre önce Bağcılar'daki merkezini kiraya vermek zorunda kalan Dünya Gazetesi, Beykoz'daki yeni binasına taşındı. Eski binaya göre daha küçük olan Beykoz'daki merkez, sorunları de beraberinde getirdi.

GERÇEK GÜNDEM'e ulaşan bilgiye göre, Dünya Gazetesi'ne bağlı olan Dünya Yayıncılık'ın da içinde faaliyet gösterdiği binada, yeterli "TUVALET YOK!"

Gazeteciler, sadece birinci katta "tek kabin" olarak bulunan tuvaletin ihtiyaçlarına cevap vermemesi üzerine, binanın karşısındaki caminin tuvaletine gitmek zorunda kalıyor.

Gazetecilerin sorunları, sadece tuvalet yetersizliğiyle bitmiyor. Dünya Yayıncılık'ta çalışanlar, maaşlarını zamanında alamadığı gibi, yemek ihtiyaçlarını da gideremiyor. Çünkü; yeni binada, yemek düzeneği kurulmadı. Gazeteciler yemek yerine, 'fiş" verildi. Fişlerin tutarı ise, 4 YTL olarak belirlendi.

Civar lokantalarda 4 YTL'ye karnını doyuramayan çalışanlar, böylece ceplerinden para harcamak zorunda kalıyor.

Henüz merdiven korkuluklarının takılmadığı yeni binanın adeta bir sorunlar yumağı olduğunu aktaran bir gazeteci, "Daha geçen gün, bir arkadayımız sırf bu yüzden merdivenden düştü, omzu çıktı. Ambülans gelene kadar hepimiz korku içinde kaldık" diyor.

Bir başka gazeteci ise şunları söylüyor: "yaşanan sorunları belki de bilerek çözmüyorlar. Çünkü; böylece istifa edip gitmemizi istiyorlar. Bunun sebebini tazminatlarımızı bırakıp gitmemizi istiyorlar şeklinde yorumluyoruz."