BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.467,33
HABER /  GÜNCEL

İstifa et, çok para verelim!

Çölaşan kovulalı bir ay oldu. O günleri şöyle anlattı.

Abone ol

Emin Çölaşan'ın Hürriyet'ten kovulmasının üzerinden bir ay geçti. Çölaşan ilk fırtınalı günleri atlattıktan sonra şimdi kovulduğu sürecin kitabını yazmak üzere yeniden kalemi eline aldı. Ekim ayında piyasaya çıkacak olan kitabından spotlar geçmeyi de ihmal etmedi.

ERDOĞAN, UNAKITAN VE GÜL ALEYHİNE YAZMA

Gazeteport'tan Emin Özgönül'ün yaptığı röportaja göre Çölaşan kovulmasından bir süre önce Tayyip Erdoğan, Kemal Unakıtan ve Abdullah Gül aleyhinde yazma konusunda uyarılmaya başlanmış. "Özellikle Kemal Unakıtan" diye üstüne basarak konuşuyor Çölaşan. "Çünkü patronun Maliye ile iyi geçinmesi gerek. Birçok ticari işi var. Onlar aleyhinde tek satır istenmiyordu. Uyarı ve baskılar geldikçe ben frene bastım. Tabi etkileniyor insan. Ama yine de belgeli konuları yazmaya devam ettim." diyor.

İSTİFA ET ÇOK PARA AL

Kendisine kovulmadan önce istifa etmesi karşılığında para önerildiğini söyleyen Çölaşan o günü de şöyle anlatıyor: "Ben meslekte 30 yılımı dolduracağım 7 Şubat tarihinden birkaç gün önce Özkök Ankara’ya geldi. Kendisi ile uzun uzun görüştük. Bana üç öneride bulundu. Önce Başbakan, Maliye Bakanı ve Abdullah Gül hakkında aleyhte yazmamamı istedi. Ya da bir müddet yıllık izne çıkmamı önerdi. Bunları yapmıyorsam, istifa etmemi istedi. Eğer istifa edersem, Aydın beyin benimle ilgili güzel bir proje ve önerisi olacağını söyledi. Ne tür bir öneri olduğunu da anlattı. İstifa edersem, bana yüklü bir miktar para verileceğini, bu para ile ilerdeki yaşamımda yolumu daha rahat çizebileceğimi söyledi."

Ancak Çölaşan o yüzlü miktarın ne kadar olduğunu bilmiyor. Çünkü hiç sormamış. Duymamış gibi yapmış hatta.

Ardından kamuoynun bildiği süreç gerçekleşiyor.  Çölaşan yıllarını verdiği gazetesinden kovuluyor. Peki yeniden Hürriyet’e dönebilir misiniz? sorusuna ise cevabı çok net: "Hayır artık dönmem."