BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  GÜNCEL

Tutuklama talebi reddedildi

Hatay’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in ölümüne neden olduğu iddia edilen polis memuru için istenen t...

Abone ol

Hatay’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in ölümüne neden olduğu iddia edilen polis memuru için istenen tutuklama talebi reddedildi. Sanığın sağlık raporu alması nedeniyle duruşma 15 Eylül 2014 tarihine ertelendi.
Polis memuru A.K.’nin ’olası kastla öldürme‘ suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aile avukatları sağlık sorunu nedeniyle duruşmaya gelmeyen polis memuru A.K’nin tutuklanması talebinde bulundu. Duruşma, 15 Eylül 2014 tarihine ertelendi.
Ankara Barosu adına duruşmaya gözlemci olarak katılan Erol Yılmaz Aras, “Mahkeme duruşma günü verdikten sonra Hatay savcılığına yapılan başvuru sebebiyle dosya Adalet Bakanlığına, oradan Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne gitmiş. Aslında güvenlik nedeniyle polis memurunun kimden güvenliğinin saklandığını, kimin güvenliğinin tehdit altında olduğu gibi sorulara cevaplar alınamadı. Duruşma başlarken dosya mahkemenin önünde değildi. Ailenin ve avukatların tutuklama talepleri vardı ve çok haklıydı. Doğru düzgün gerekçe göstermeden tutuklama talebi reddedildi, bu karar hukuka aykırıdır" dedi.
Sanığın 4 günlük aldığı sağlık raporu nedeni ile duruşmaya katılmadığı için duruşmanın ertelendiğini belirten Aras, ”Bugün bu yargılama Türkiye’nin beklediği bir yargılama emsal oluşturacak bir yargılamadır. Ağır Ceza Mahkemesi bugün elinde ne olursa olsun bu yargılamayı yapması lazımdı” şeklinde konuştu.
Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert ise, yaptığı açıklamada, ”Çok üzgünüm. Hakime çok güvendim ama doğru karar vermedi. Çıkan karar acımıza acı kattı. 2 ay 13 gün A.K’ye zaman tanımış oldu. Biz yargılama istedik ama yargılama yapılmadı oğlumun ölümünden sorumlu A.K halen dışarıda” diye konuştu.
Cömert’in avukatı Hatice Can ise, davanın 15 Eylül’e ertelenmesinin yanlış bir karar olduğunu ve sanık polis memurun halen görev başında olduğunu, açığa dahi alınmadığını belirtti. Can, "Bugün talep ettiğimiz tutuklama istemimiz Hatay Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. 13 aydır bekleyip Ağır Cezada hak ve adalet arayan aile nerede hakkını arayacak” şeklinde konuştu.
Hatay’da görülen davaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Hatay milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl de katıldı.
(İHA)